1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Audi 90 CS Radiator fans quit

Discussion in 'Classic Audi Forum' started by jlmata, Jun 1, 2003.

  1. jlmata
    Offline

    jlmata New Member

    Joined:
    May 31, 2003
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    [Jun 1, 2003]

    I have an 93 Audi 90 CS.It has a 2.8 V6. I checked all the appropriate fuses. I just figuered out how to check sthe relays in the fusd box that indicate they deal with the radiator fan. The radiator fans stopped working.
    My first idea is to change the thermoswitch per a manual I have. I ordered a part on line but the wrong one came. The one I need is a 29mm metal piece with 3 prongs, in a 2 on top and 1 below one of the terminal configuration. The one I recieved has 3 prongs straight across. I am headed to the dealer for the part. Is ther any advices on trouble shooting this repair.
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Oct 20, 2014]

  3. george1990
    Offline

    george1990 New Member

    Joined:
    May 31, 2003
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    [Jun 2, 2003]
    did you check to see if the fan motor was still working they do burn out some times
    #2
  4. jlmata
    Offline

    jlmata New Member

    Joined:
    May 31, 2003
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    [Jun 2, 2003]
    There are two fan motors. I am thinking that two mototrs would probably not go out together. I just got the thermo swicth.If it does not fix the problem, I have to move on to check the ECT sensor, which looks like it is buried under the brake master cylinder or something. I need some input on the procudure of removing it the quickest, saafest, non-hassle method.
    #3

Share This Page