1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Armrest win!

AR-rkon Sep 25, 2011

  1. AR-rkon

    AR-rkon Mod back in a "B" Staff Member Moderator Regional Rep Team V6 Team Silver Audi A6 Audi A4 Audi Avant Owner Group

    1,913
    165
    63
    Just managed to lay my hands on an armrest from eBay for only £15 :) (ok, it's from a passat, but doesnt bother me). Little bit of work from the hacksaw and it's in, in less than 30min.

    Though it does seem I've traded it for a wing mirror after some idiot was spending too much time looking at what the plod were doing at the side of the road, than where they were going, and totally wiped it out (all that's left is the metal frame, motors and wire) Could have been a lot worse, had I not seen it coming. Though it does leave me looking for a new heated and elec mirror...
     
  2. rasA4

    rasA4 Four Rings Mafia Specialist Team V6 Audi A4 saloon

    3,287
    119
    63
    nice one with the armrest, be sure you post up pics
     
  3. Geeman

    Geeman Low Life

    1,318
    5
    36
    I just fitted one to mine too. Makes so much difference!
     
  4. AR-rkon

    AR-rkon Mod back in a "B" Staff Member Moderator Regional Rep Team V6 Team Silver Audi A6 Audi A4 Audi Avant Owner Group

    1,913
    165
    63
    Indeed it does Gee, cruise next me thinks. Pics will follow... though i have just replaced my mirror, got a pair of black ones for £30, which im either going to chrome (ah la S4 style) or vinyl wrap (possibly carbon look)....
     
  5. Geeman

    Geeman Low Life

    1,318
    5
    36
    I put cruise on mine on Saturday... but it doesn't work. Think I've got an earthing problem too as the lights now do funny things! Back to the wiring diagram me thinks...
     
  6. AR-rkon

    AR-rkon Mod back in a "B" Staff Member Moderator Regional Rep Team V6 Team Silver Audi A6 Audi A4 Audi Avant Owner Group

    1,913
    165
    63
    Good starting point... Lol
     
  7. Geeman

    Geeman Low Life

    1,318
    5
    36
    It's working now... but the lights are still playing up. Grrrrrrr.
     
  8. AR-rkon

    AR-rkon Mod back in a "B" Staff Member Moderator Regional Rep Team V6 Team Silver Audi A6 Audi A4 Audi Avant Owner Group

    1,913
    165
    63
    Not knocked another connection? What do you mean? What are they doing
     
  9. Geeman

    Geeman Low Life

    1,318
    5
    36
    The lights go on fine... apart from high beam. You can flash the lights, but pushing the stalk forward to activate high beam does nothing.

    The indicators work fine.

    But, have the lights on with the indicators and when indicating right, high beam is activated. Indicating left is perfectly fine.

    I've got another switch unit coming (with cruise) so I can compare the two and see what I've done wrong. Must be an earth problem or something...
     
  10. AR-rkon

    AR-rkon Mod back in a "B" Staff Member Moderator Regional Rep Team V6 Team Silver Audi A6 Audi A4 Audi Avant Owner Group

    1,913
    165
    63
    fixed?
     
  11. Geeman

    Geeman Low Life

    1,318
    5
    36
    Cruise is, but lights aren't. Will have a look at the weekend (no time till then).
     
  12. aragorn

    aragorn "Stick a V8 in it!" Staff Member Moderator VCDS Map User

    18,369
    828
    113
    Sounds like a knackered switch to me.
     
  13. Geeman

    Geeman Low Life

    1,318
    5
    36
    I'm using my existing switch unit, with the cruise 'stalk' put in (different connections on the rear of the unit, so had to swap in the cruise stalk).

    It worked fine before, so I assume I must have disturbed something. I have a new cruise module coming today - I hope it's a newer version of what I already had so it's a direct replacement like my last one was on the Sport.
     
  14. aragorn

    aragorn "Stick a V8 in it!" Staff Member Moderator VCDS Map User

    18,369
    828
    113
    There are two part numbers, depending if your car is pre 98 or post 98. Early ones have a combined plug for everything, later ones have the indicators on a seperate plug.

    Order the right part and it will all just plug in!
     
  15. Geeman

    Geeman Low Life

    1,318
    5
    36
    "4D0 953 513 M" has just turned up... complete with 'extra' plug on the back.

    I wondered what that was for... lol

    In tonight... so will have proper working lights, hopefully!
     
  16. Oranoco

    Oranoco Well-Known Member

    3,953
    402
    83
    Drum roll........

    And?
     
  17. Geeman

    Geeman Low Life

    1,318
    5
    36
    The lights work properly again!

    ...but now the cruise doesnt. It won't set, but randomly the 'increase speed' slider button will work, but it won't set at a fixed speed. I can't find a pattern in it. So will have to investigate it further at the weekend now.

    Bugger.
     
  18. fARQUARE

    fARQUARE Member

    228
    0
    16
    lets see some pics of your passat armrest then...
     
  19. ScottD3

    ScottD3 I want your faulty electronics Supporter Team V6 quattro Audi A8 Audi S8 Team Akoya TDi saloon

    15,161
    1,122
    113
    [​IMG]
     
    55_UK likes this.

Share This Page