1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Apexi AVCR on 2.5 TDI 5 cylinder

Discussion in 'General Technical / How To' started by K7ERG, Dec 3, 2006.

  1. K7ERG
    Offline

    K7ERG Member

    Joined:
    Aug 18, 2003
    Messages:
    372
    Likes Received:
    0
    Has anyone fitted an Apexi AVCR boost controller to their diesel? i am looking for info before i buy one.

    Craig
    #1
  2. K7ERG
    Offline

    K7ERG Member

    Joined:
    Aug 18, 2003
    Messages:
    372
    Likes Received:
    0
    Anyone have any info on this?

    Craig
    #2
  3. Elsa_Man
    Offline

    Elsa_Man New Member

    Joined:
    Dec 7, 2006
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    AVCR boost controllers are more hassle than they are worth.
    #3
  4. james0808
    Offline

    james0808 Active Member

    Joined:
    Mar 27, 2006
    Messages:
    3,548
    Likes Received:
    3
    Are you referring just to diesel cars?
    #4
  5. K7ERG
    Offline

    K7ERG Member

    Joined:
    Aug 18, 2003
    Messages:
    372
    Likes Received:
    0
    Depends if you use them correctly.

    I am looking at fitting one to my 2.5 TDI mainly for monitoring boost.

    FWD cars benefit as you can program boost in each gear so minimises wheel spins. If you have that much power to play with.

    Craig
    #5
  6. james0808
    Offline

    james0808 Active Member

    Joined:
    Mar 27, 2006
    Messages:
    3,548
    Likes Received:
    3
    My mate has one on his pulsar and it is the ******.4wd also benefits from different boost pressures.
    #6
  7. K7ERG
    Offline

    K7ERG Member

    Joined:
    Aug 18, 2003
    Messages:
    372
    Likes Received:
    0
    A few mates have them fitted and they are great if setup correctly.

    Wanting to fit one to my Audi but i have been told it might be hard getting wiring diagrams so i can get all functions working. Speed signal, revs etc.

    Craig
    #7
  8. ChriS3
    Offline

    ChriS3 hud at ye bam

    Joined:
    Jan 25, 2006
    Messages:
    2,235
    Likes Received:
    12
    I have one fitted to my S3 and it's great. I haven't got the speed signal (probably the most important to get the thing fully working), but do have the rev's and boost. If you find out how to get the speed working let me know.

    It's set to run at 1.45bar, 1.3bar, or 0.9bar (settings off) so it's like having switchable mapping.

    [​IMG]
    #8
  9. K7ERG
    Offline

    K7ERG Member

    Joined:
    Aug 18, 2003
    Messages:
    372
    Likes Received:
    0
    Will do mate
    Not that clued up on the Audi's at the moment but i will get there. I will PM you once i know.

    Craig
    #9

Share This Page