1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Aol platinum with wireless router problems

Discussion in 'Home Cinema, Hi-Fi and Gadgets' started by nky_84, Dec 28, 2005.

  1. nky_84
    Offline

    nky_84 6th Gear

    Joined:
    Oct 4, 2005
    Messages:
    438
    Likes Received:
    0
    [Dec 28, 2005]
    hey

    anyone, had any experience with this setup?

    Its a 576 speedtouch wireless modem and router.

    the WLAN light on the router is a constant orange.

    The wireless pen drive things seem to pick up the netwrok as they know the name i created downstairs.

    I get the problem of "limited or no connectivity". and something about not having an address on the network.


    Any help would be great

    Nick
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 16, 2014]

  3. AndyMac
    Offline

    AndyMac Moderator Staff Member Moderator

    Joined:
    Jun 10, 2003
    Messages:
    9,833
    Likes Received:
    30
    [Dec 28, 2005]
    Not sure about the AOL setup, but you should either be able to log onto the routers web page (via IP address eg: http://192.168.1.1/ or whatever is listed in the manual) or just access it via a LAN cable to check everything apart from wireless is working. If you can't access the web page via wireless then the wireless settings need to be changed.
    This should be detailed in the manual, the main settings are SSID (the ID of the router), and whether WEP encryption is enabled (this prevents other wireless users in the area from accessing your connection.
    #2
  4. nky_84
    Offline

    nky_84 6th Gear

    Joined:
    Oct 4, 2005
    Messages:
    438
    Likes Received:
    0
    [Dec 28, 2005]
    thats another one of my problems, it didnt really come with a manual or anything. I dont know the routers IP address so i cant type the IP into internet explorer or anything.

    i have created an SSID and a password though

    Nick
    #3
  5. nky_84
    Offline

    nky_84 6th Gear

    Joined:
    Oct 4, 2005
    Messages:
    438
    Likes Received:
    0
    [Dec 28, 2005]
    ok, iv found the default gateway IP of the router an got onto the site.

    says
    internet: connected
    remote assistance: disabled
    firewall: standard
    wireless: no devices detected
    ethernet: family(one i set up)
    #4
  6. nky_84
    Offline

    nky_84 6th Gear

    Joined:
    Oct 4, 2005
    Messages:
    438
    Likes Received:
    0
    [Dec 28, 2005]
    got it sorted i think, cheers

    nick
    #5

Share This Page