1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Anyone got BOSE??

Discussion in 'A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)' started by chrisash32, Jan 24, 2010.

  1. JimLoskot
    Offline

    JimLoskot Member

    Joined:
    Aug 10, 2009
    Messages:
    156
    Likes Received:
    0
    out of interest how much you looking at to retrofit the bose system assuming you can get the parts fairly cheap 2nd hand?
    #81
  2. grum71
    Offline

    grum71 The S4 with the V8 soundtrack

    Joined:
    Oct 18, 2009
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Amazing! Snipped the wire - excellent base. Many Thanks.:rockwoot:
    #82
  3. biyitch
    Offline

    biyitch Chocolate? It's doo-doo, baby!

    Joined:
    Jan 3, 2010
    Messages:
    320
    Likes Received:
    0
    How do you actually get the head unit out?

    I took the gear stick surround off but wasn't sure about the next step without risking snapping something.
    #83
  4. B5NUT
    Offline

    B5NUT Active Member

    Joined:
    Feb 6, 2010
    Messages:
    2,233
    Likes Received:
    10
    #84
  5. biyitch
    Offline

    biyitch Chocolate? It's doo-doo, baby!

    Joined:
    Jan 3, 2010
    Messages:
    320
    Likes Received:
    0
    #85
  6. B5NUT
    Offline

    B5NUT Active Member

    Joined:
    Feb 6, 2010
    Messages:
    2,233
    Likes Received:
    10
    Yes they will.
    #86
  7. biyitch
    Offline

    biyitch Chocolate? It's doo-doo, baby!

    Joined:
    Jan 3, 2010
    Messages:
    320
    Likes Received:
    0
    I got the removal tools but it's been a bit of a balls up:

    Firstly, I don't seem to have a Bose pin (see photos) but worse, the connector with a retaining arm was loose so, when I pulled the head unit out, it came out and now I need a code to get the unit working again. I don't think I was given a code when I bought the car - what can I do?

    [​IMG]

    [​IMG]
    #87
  8. J7USS
    Offline

    J7USS Shuddup Foooool!!

    Joined:
    Oct 25, 2006
    Messages:
    3,683
    Likes Received:
    0
    Have you checked your booklets, usually service book has the code if its been printed!
    #88
  9. biyitch
    Offline

    biyitch Chocolate? It's doo-doo, baby!

    Joined:
    Jan 3, 2010
    Messages:
    320
    Likes Received:
    0
    Panic over! I found it in the manual just after posting.

    So, does anyone know why I don't seem to have a Bose pin?
    #89
  10. pjmspeedy
    Offline

    pjmspeedy Dude, what's mine say ?

    Joined:
    Apr 29, 2008
    Messages:
    1,058
    Likes Received:
    0
    You shouldn't have to put your code in again as that unit should be coded to your car.
    #90
  11. B5NUT
    Offline

    B5NUT Active Member

    Joined:
    Feb 6, 2010
    Messages:
    2,233
    Likes Received:
    10
    I think that was only on the RNS-E, the RNS-D had can communication to the TMC module, and not direct connection to the instrument cluster.
    #91
  12. pjmspeedy
    Offline

    pjmspeedy Dude, what's mine say ?

    Joined:
    Apr 29, 2008
    Messages:
    1,058
    Likes Received:
    0
    Oh...maybe that's why then! I forgot that it talked to the TMC.
    #92
  13. Woorlord
    Offline

    Woorlord shifting to Hyperspace... .

    Joined:
    Dec 8, 2007
    Messages:
    948
    Likes Received:
    2
    Even on the RNS-E (retrofitted units with wiring loom adaptor) if you plug in the main power connector before the CAN-L/H connector (i.e. 20-pin: CD Changer/BOSE or rear Amp connector) - it will ask for the code as the Radio has no contact over CAN-BUS with the convenience module where the radio code is stored/confirmed.
    For retrofitted RNS-E make sure power connector is last plug in if you do not unplug the connectors first from the back of the RNS-E.

    Not sure if this is the same with RNS-D?
    #93
  14. chrisash32
    Offline

    chrisash32 Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    573
    Likes Received:
    0

    I Quite fancy this now as a bank holiday weekend upgrade!

    Can anyone recommend some parts (keeping in mind i will most likely be going to halfords haha, unless somewhere else thats open in recommended!)

    I decided to give up and move away from OEM as i am sick of the bass distorting on the rear standard sub in my A4!
    I just want something with a bit if kick from the boot!

    Cheers!
    Chris
    #94
  15. Nutkin
    Offline

    Nutkin Member

    Joined:
    Aug 9, 2009
    Messages:
    831
    Likes Received:
    0
    dunno where you live but www.caraudiosecurity.com have shops in london who would supply a 8" JL Audio sub at a good price.
    #95
  16. defsix
    Offline

    defsix Member

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    148
    Likes Received:
    0
    Just cut the bose wire on my bose avant system...I was a little nervous and had also contemplated doing the audi bulletin too. So I cut the wire...Holy shit there's some difference, completely different sound now :D
    #96

Share This Page