1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Anyone changed a map sensor?

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by deana4, Aug 6, 2012.

  1. deana4
    Offline

    deana4 New Member

    Joined:
    Jan 24, 2011
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    [Aug 6, 2012]
    Scanned my car again and it's come up with map sensor and will not clear the code. Hopefully problem solved.
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Dec 22, 2014]

  3. <tuffty/>
    Offline

    <tuffty/> Badger 5 Edition Staff Member Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Messages:
    16,449
    Likes Received:
    1,535
    [Aug 6, 2012]
    What code? MAP sensor is not one that I have ever seen go wrong

    <tuffty/>
    #2
  4. deana4
    Offline

    deana4 New Member

    Joined:
    Jan 24, 2011
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    [Aug 6, 2012]
    Po237
    Last edited: Aug 6, 2012
    #3
  5. deana4
    Offline

    deana4 New Member

    Joined:
    Jan 24, 2011
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    [Aug 6, 2012]
    Also had
    p1296 which is thermostat(I know I need this doing)
    P1355 cylinder 1 open circuit
    p0106 manifold/barometric pressure sensor
    p1297 pressure drop between throttle and turbo
    p1570....can't remember this one but nothing much

    So a few lol..... Need to get it sorted
    only one that won't clear is the map sensor one p0237
    #4
  6. aragorn
    Offline

    aragorn "Stick a V8 in it!" Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    15,848
    Likes Received:
    350
    [Aug 6, 2012]
    check the wiring plug on the sensor first, might not be connected properly!
    #5
  7. <tuffty/>
    Offline

    <tuffty/> Badger 5 Edition Staff Member Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Messages:
    16,449
    Likes Received:
    1,535
    [Aug 6, 2012]
    Guessing you have a handheld scanner rather than VCDS hence the P codes...

    p1296 which is thermostat(I know I need this doing)
    17704/P1296/004758 - Ross-Tech Wiki

    P1355 cylinder 1 open circuit
    17763/P1355 - Ross-Tech Wiki

    p0106 manifold/barometric pressure sensor
    16490/P0106/000262 - Ross-Tech Wiki

    p1297 pressure drop between throttle and turbo
    17705/P1297/004759 - Ross-Tech Wiki

    p1570....can't remember this one but nothing much
    17978/P1570/005488 - Ross-Tech Wiki

    only one that won't clear is the map sensor one p0237
    16711/P0327 - Ross-Tech Wiki

    My guess is you have a wiring fault possibly a bad earth or something as there seems one too many electrical faults for it just to be a faulty sensor... in my experience multiple electrical issues are generally down to wiring...

    Check the earths under the battery tray...

    <tuffty/>
    #6
  8. deana4
    Offline

    deana4 New Member

    Joined:
    Jan 24, 2011
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    [Aug 6, 2012]
    Using vcds....gives both codes but I always use the p codes for some reason.
    I know the coil pack wiring has been messed about with by previous owner as its all taped up so need to give that a good check.

    Ill have a look under battery tray at the earths when I get a chance next. Map sensor in a tricky place to check connections was gonna disconnect it and make sure it's got a good connection before ordering a new one
    #7
  9. deana4
    Offline

    deana4 New Member

    Joined:
    Jan 24, 2011
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    [Aug 7, 2012]
    Had the battery out tonight gave all the earths a good clean up had slight corrosion on them. Now I have lost the borking when you rev it on idle which is a bonus. Now all is left is when driving put your fit down and it hesitates a few seconds then boost will come on. Not had chance to resan the car tonight but will do it tomorrow see what I'm getting now.
    #8

Share This Page