1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Another strange noise thread!!

ruffrida Aug 4, 2014

  1. ruffrida

    ruffrida Well-Known Member

    1,930
    313
    83
    Afternoon All,

    Well after having a cracking day at thr VW NW show yesterday, jumps on the M6 to hear what sounds like a OSF Wheel bearing gone or defo on its way out, its the usual drone, but what i have noticed is, that it will not do it all the time!!

    Sometimes its horrible, you only have to turn the wheel slightly to the left and you hear, other times not at all!

    i know everyone is going say Wheel bearing straight away, but the other thing i have noticed is! I have a lot of engine movement, lets put it this way i have had to move the clamp on me EGR delete pipe as it is rubbing on the pipe work behind it on the bulk head, thats about 6 inch at least, this cant be normal??
     
  2. Cobra88

    Cobra88 Active Member VCDS Map User Audi A4 Audi Avant Owner Group TDi

    553
    70
    28
    sounds like you might have an engine mount gone Adam.

    if You mean the engine can move 6 inches back ?
     
  3. ruffrida

    ruffrida Well-Known Member

    1,930
    313
    83
    Yep defo does Rick, noticed the is another 1 at the left hand side of the engine bay, also the same side the noise is coming from????????????
     
  4. Cobra88

    Cobra88 Active Member VCDS Map User Audi A4 Audi Avant Owner Group TDi

    553
    70
    28
    I would get it up in the air and check both engine mounts & the mount/s on back of gearbox
    as the noise might be the prop being pushed back
     
  5. ruffrida

    ruffrida Well-Known Member

    1,930
    313
    83
    Never thought of that Rick, it does do it more when ya turning right up a long hill!! Does anyone know that part number for these??
     
  6. Welshquattro

    Welshquattro Active Member Team Mauritius quattro Audi A4 Audi Avant Owner Group

    786
    143
    43
    Which ones,the engine or gearbox?
     
  7. ruffrida

    ruffrida Well-Known Member

    1,930
    313
    83
    Well the bearing seems fine, but new news it did slightly tonight whilst in traffic and under strain. The 2 hydrolic engine mounts look pretty worn to be honest. Jumping round everywhere.
     
  8. Cobra88

    Cobra88 Active Member VCDS Map User Audi A4 Audi Avant Owner Group TDi

    553
    70
    28
    Hi Adam

    I would think that quattro engine mounts get a very hard life as you dont get wheelspin
    So all the load goes through the engine mounts.

    My mounts look ok but VCDS shows a fault on the left eng mount sensor
    Even though i cannot see ant sign of leakage of the hydraulic fluid from inside the mount.
     
  9. ruffrida

    ruffrida Well-Known Member

    1,930
    313
    83
    Hi Rick,

    Yeh the drivers side 1 is fooked mate. Just can't find em any where less than £75, find loads 2.5 for around £40!!!
     
  10. john777w

    john777w Active Member

    647
    86
    28
  11. ruffrida

    ruffrida Well-Known Member

    1,930
    313
    83
    Cheers but wrong 1 !
     
  12. ruffrida

    ruffrida Well-Known Member

    1,930
    313
    83
    Right been online. Spoke to audi and the part number for the OS is 8E0199382K or AG, @ a nice cost of £95+vat, just spoken to a local parts guy who said the last letter dont mean nothing and he can get me 1 for £40, this cant be right. Heeellllpp
     
  13. ruffrida

    ruffrida Well-Known Member

    1,930
    313
    83
    [​IMG]
    Found this today.
    Still got a noise so reckon wheel bearing is on its way out. Oh well, glad I found and replaced this!!
     
  14. Cobra88

    Cobra88 Active Member VCDS Map User Audi A4 Audi Avant Owner Group TDi

    553
    70
    28
    that mount was a little past it's sell by date then ;)
     
  15. ruffrida

    ruffrida Well-Known Member

    1,930
    313
    83
    i reckon so Rick, lol.

    Just a little update on this, the little annoying clunk i just to get on slowing down has now gone, that would of been it then!!

    This strange noise, sounds more and more not like a wheel bearing, i wuld say it sounds more like under tray rubbing, but i dont have one fitted, so cant be that!!
     
  16. ruffrida

    ruffrida Well-Known Member

    1,930
    313
    83
    Well i have had it up in the air. Swinging on this, pulling on that, spinning the wheel, nothing!

    So i have bit the bullet which I hate doing and got it booked in with me vag man (john@jjs in wigan) next week for him to have a look. Will keep all posted as always
     
  17. Welshquattro

    Welshquattro Active Member Team Mauritius quattro Audi A4 Audi Avant Owner Group

    786
    143
    43
    I had a strange whining noise in mine last week,turned out it was the wife talking to me.lol
     
    Jimmy TDI, ruffrida and mattyb6 like this.
  18. ruffrida

    ruffrida Well-Known Member

    1,930
    313
    83
    Latest update, 1 wrecked NSF wheel bearing. £148 fitted. Made up!!
     

Share This Page