1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Another coding question

Discussion in 'Audi S4/A4/A4 Cab (B7 Chassis)' started by tuffy, May 22, 2013.

  1. tuffy
    Offline

    tuffy Member

    Joined:
    May 22, 2011
    Messages:
    311
    Likes Received:
    13
    [May 22, 2013]
    Ok guys
    A fellow forum member was kind enough to come to my home with his vcds to code in my rns-e for me..... before we coded it everything worked fine, apart from the nav displaying in the colour dis (which now works perfectly after coding)

    But unfortunately the factory bluetooth that was picking up my phone before we coded the rns-e, is no longer working, when i scan for devices on the phone it says...'make sure Audi uhv is turned on and in range'

    Is this a coding error? or something more simple?

    if a coding issue, could someone give us the correct coding please before i trawl the net
    #1
    gen.heinz guderian likes this.
  2. Ads

    Ads

    [Sep 22, 2014]

  3. matthew999
    Offline

    matthew999 Member

    Joined:
    Jun 3, 2011
    Messages:
    141
    Likes Received:
    5
    [May 22, 2013]
    Hi Tuffy

    Did you code channel 77 to 001xxxx, I think this is needed for Bluetooth, might be wrong but I have recently coded my Rnse and Bluetooth works. Might be an idea to post all the codes you changed so the more knowledgable can comment

    Cheers

    Matt
    #2
  4. tuffy
    Offline

    tuffy Member

    Joined:
    May 22, 2011
    Messages:
    311
    Likes Received:
    13
    [May 22, 2013]

    Thanks Matt

    Sorry but I really don't know what the other codes were we entered. So it would appear its a coding issue??
    #3
  5. matthew999
    Offline

    matthew999 Member

    Joined:
    Jun 3, 2011
    Messages:
    141
    Likes Received:
    5
    [May 22, 2013]
    Oh dear, its good practise to note down codes before and after u start changing numbers, one to remember for the future ;-) Speak to the person who did it maybe he will have a better idea if he adjusted channel 77 and anything else he changed.
    #4
  6. rizzini7
    Offline

    rizzini7 Active Member

    Joined:
    Jun 4, 2011
    Messages:
    743
    Likes Received:
    39
    [May 22, 2013]
    Try Danny, he might still have all the codes on his pc if you're lucky.
    #5
  7. gen.heinz guderian
    Offline

    gen.heinz guderian Well-Known Member Regional Rep VCDS Map User

    Joined:
    Jun 24, 2011
    Messages:
    1,359
    Likes Received:
    125
    [May 23, 2013]
    Wrote all the codes down before hand also saved first scan.
    #6
  8. PetrolDave
    Offline

    PetrolDave Well-Known Member

    Joined:
    Nov 25, 2003
    Messages:
    1,559
    Likes Received:
    82
    [May 23, 2013]
    #7
  9. tuffy
    Offline

    tuffy Member

    Joined:
    May 22, 2011
    Messages:
    311
    Likes Received:
    13
    [May 23, 2013]

    Thanks. What is your definition of a new style mfsw Dave ??
    #8
  10. PetrolDave
    Offline

    PetrolDave Well-Known Member

    Joined:
    Nov 25, 2003
    Messages:
    1,559
    Likes Received:
    82
    [May 24, 2013]
    As the Ross-Tech page says - one with rollers as well as buttons.
    #9
  11. matthew999
    Offline

    matthew999 Member

    Joined:
    Jun 3, 2011
    Messages:
    141
    Likes Received:
    5
    [May 24, 2013]
    thanks for that i think mine was coded stlightly wrong 0011622 instead of 0011822, another one to add to the todo list of coding

    cheers

    matt
    #10
  12. gen.heinz guderian
    Offline

    gen.heinz guderian Well-Known Member Regional Rep VCDS Map User

    Joined:
    Jun 24, 2011
    Messages:
    1,359
    Likes Received:
    125
    [May 25, 2013]
    Ok BT recoded but still has trouble connecting and dropping out intermittently ,telephone was 001622 now is 0011822. BT reset to default 1234 .
    #11
  13. PetrolDave
    Offline

    PetrolDave Well-Known Member

    Joined:
    Nov 25, 2003
    Messages:
    1,559
    Likes Received:
    82
    [May 25, 2013]
    What phone do you have?

    And what BT module version do you have?

    Some phones are notorious for poorly implementing the Bluetooth software stack, which makes their BT connection unreliable with some devices.
    #12
  14. gen.heinz guderian
    Offline

    gen.heinz guderian Well-Known Member Regional Rep VCDS Map User

    Joined:
    Jun 24, 2011
    Messages:
    1,359
    Likes Received:
    125
    [May 25, 2013]
    No idea what bt module version it is . It worked perfectly well before rnse was coded now is being a mare
    #13
  15. tuffy
    Offline

    tuffy Member

    Joined:
    May 22, 2011
    Messages:
    311
    Likes Received:
    13
    [May 25, 2013]
    Its a iphone 4 Dave, No idea on BT version though. The car is a 2006 if that helps
    #14
  16. PetrolDave
    Offline

    PetrolDave Well-Known Member

    Joined:
    Nov 25, 2003
    Messages:
    1,559
    Likes Received:
    82
    [May 26, 2013]
    I've heard of some people having problems with iPhone when they have an early version of the Audi BT module - so that might be your problem.

    I've got an iPhone 5 and an M version module and don't have any problem.
    #15

Share This Page