1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Alarm not sounding

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by Breezey, Apr 13, 2010.

  1. Breezey

    Breezey Member

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Messages:
    453
    Likes Received:
    4
    Hi guys,

    My alarm isnt sounding the indicators flash etc but nothing else, getting it scanned with VCDS on the weekend to find out more. Anyone know what it could be also ive heard the S3 alarm is **** what is everyone upgrading to?

    Car is a 2001 S3 8L, AMK

    Cheers

    Ben
     
  2. Advert Guest Advertisement


  3. voorhees

    voorhees Moderator
    Staff Member Moderator Black Edition Team Brill Red

    Joined:
    Dec 18, 2005
    Messages:
    16,080
    Likes Received:
    1,899
    I'm running a viper with a few sensors,the S3 alarm is shocking....casio watch is louder
     
  4. Imteyaz

    Imteyaz 6th Gear

    Joined:
    Oct 2, 2008
    Messages:
    535
    Likes Received:
    7
    Most likely the siren unit which is located in the rear passenger wheelarch below the rear cluster. About £90 from squeeler-dealers, £20 from the breakers....

    True, the casio watch is definately louder...
     
  5. tompearson

    tompearson It's all in bits

    Joined:
    Apr 28, 2006
    Messages:
    219
    Likes Received:
    1
    Except when the batteries are dying and it is going off every hour through the night.
     
  6. GeneralWest

    GeneralWest Member

    Joined:
    Sep 18, 2009
    Messages:
    168
    Likes Received:
    3
    Agreed, the standard S3 alarm is pathetic from outside the car. However I can confirm that it is plenty loud enough when you've got your head in the boot with the siren a few inches from your ear while you're trying to disconnect the bloody thing because it won't stop going off OVER and OVER and OVER again. Turned to be leaky back up batteries, new unit now fitted and no more problems.
     
  7. Breezey

    Breezey Member

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Messages:
    453
    Likes Received:
    4
    Cheers, thats what i thought read a few threads saying the batterys leak acid onto the PCB, only just bought the car so havent noticed the 3 beeps etc.

    voorhee the viper you are using, can it be used with the factory sensors i really dont want to be installing motion detection etc, although i havent a clue about alarms.
     
  8. GeneralWest

    GeneralWest Member

    Joined:
    Sep 18, 2009
    Messages:
    168
    Likes Received:
    3
    I didn't get the 3 bleep warning on mine. One day it worked fine, next day the alarm was going off every couple of minutes.
     
  9. voorhees

    voorhees Moderator
    Staff Member Moderator Black Edition Team Brill Red

    Joined:
    Dec 18, 2005
    Messages:
    16,080
    Likes Received:
    1,899
    I have sensors but they are for detecting outside the vehicle,once the siren is activated nobody will want to go near it trust me its very loud.

    general LMAO
     
  10. Breezey

    Breezey Member

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Messages:
    453
    Likes Received:
    4
    After searching the forums i can see how **** the OEM one is, can someone point me in the direction of a decent one that will replace the OEM one with as little work as possible as i dont want to be messing about to much with it, anychance there is an alarm that will arm/disarm using the Audi key and not another fob?

    Cheers
     
  11. Breezey

    Breezey Member

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Messages:
    453
    Likes Received:
    4
    Anyone?
     
  12. voorhees

    voorhees Moderator
    Staff Member Moderator Black Edition Team Brill Red

    Joined:
    Dec 18, 2005
    Messages:
    16,080
    Likes Received:
    1,899
    I think your going to struggle as I've never heard of one..VIPER
     
  13. Nilz

    Nilz Defo worth the wait :)
    Team Silver Audi S3 Audi Sport Owner Group

    Joined:
    Apr 9, 2006
    Messages:
    11,124
    Likes Received:
    778
    I did a search on this earlier and didnt find a definitive answer, has anyone actually relocated the original siren/added an additional siren or removed or disconnected the standard one and just added a new one in the bonnet??

    Any advise would be great, as im looking of doing this next week.
     

Share This Page