1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

ALARM KEEPS GOING OFF...PLEASE HELP . 8p 2.0 tdi

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by vw754, Jan 8, 2010.

  1. vw754
    Offline

    vw754 vorsprung Durch Technik

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Messages:
    2,069
    Likes Received:
    35
    [Jan 8, 2010]
    I haven't used my a3 for around 2-3 weeks and the alarm keeps going off,in the center display it saying (displaying) the bootlid to be open but its not ! what can i do ?
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Dec 22, 2014]

  3. navnayyar
    Offline

    navnayyar Member

    Joined:
    Mar 23, 2008
    Messages:
    786
    Likes Received:
    0
    [Jan 8, 2010]
    I had this fault on mine, kept me awake all night! Problem was the boot lock sensor connection had been eroded and telling the car the boot is open when it was shut, hence alarm kept goin off. This was down to poor audi build on water channels! Strip your boot trim and it will probably be the same fault. I had to change the boot lock and not the wiring luckily.
    #2
  4. vw754
    Offline

    vw754 vorsprung Durch Technik

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Messages:
    2,069
    Likes Received:
    35
    [Jan 8, 2010]
    ok,i hope its the wiring and i can clean it up if not,how much is the boot lock?
    #3
  5. wesley
    Offline

    wesley Giac Extreme+!! Lovin it

    Joined:
    Feb 7, 2007
    Messages:
    324
    Likes Received:
    7
    [Jan 8, 2010]
    Had exactly the same with the mrs A3, the plug that goes to the microswitch was soaking wet, this is the switch which tells the car if the boots open or shut!
    #4
  6. vw754
    Offline

    vw754 vorsprung Durch Technik

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Messages:
    2,069
    Likes Received:
    35
    [Jan 8, 2010]
    did you do a fix/clen up or replace lock?........hope lock not tooooooooo dear!
    #5
  7. crypric23
    Offline

    crypric23 Never satisfied

    Joined:
    Aug 21, 2009
    Messages:
    586
    Likes Received:
    0
    [Jan 8, 2010]
    lock it with the key and then the alarm is not on , at least until you get it sorted , stick a crook lock on if you have one , if you don't .. YOU SHOULD !
    #6
  8. bearder2006
    Offline

    bearder2006 Member

    Joined:
    Jun 18, 2009
    Messages:
    205
    Likes Received:
    0
    [Jan 9, 2010]
    this happened to me mate and it was my wiper motor leaking if you take the boot panel off and when you boot lid is up you will see it leak
    #7
  9. vw754
    Offline

    vw754 vorsprung Durch Technik

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Messages:
    2,069
    Likes Received:
    35
    [Jan 9, 2010]
    ive took boot panel and boot lock and found it bone dry ,only 1 plug with 3 wires going to the lock and no sign of corrosion?
    #8
  10. PH1L
    Offline

    PH1L Gievf Buckets VCDS Map User

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    3,864
    Likes Received:
    39
    [Jan 9, 2010]
    perhaps just the cold freezing soem things up, i couldnt get my petrol cap to shut teh other day, applied a little heat and it worked fine again, failin that judging by the time youve left it, maybe low charge in the batt, go take it for a long drive then try again
    #9
  11. vw754
    Offline

    vw754 vorsprung Durch Technik

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Messages:
    2,069
    Likes Received:
    35
    [Jan 9, 2010]
    i was thinking of that too cleaned up took lock off wd 40 sprayed everywhere and the connections and put it back,i did work once as i locked the doors the hazards flashed giving the ok indication but then unlcked then tried again and no flashing lights ! indicating somethings open!

    DOH! THE BATTERY IS DEAD.....on quick charge for 2-3 hours now.
    Last edited: Jan 9, 2010
    #10

Share This Page