1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

aircon not working

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by DJ-S3, Jul 16, 2009.

  1. DJ-S3

    DJ-S3 Member

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Messages:
    691
    Likes Received:
    43
    hey, my aircon does'nt work. took it to kwik fit the other day to get it refilled and when i came back he told me it was already full, but wasn't working. i asked him if he knew why... but he didn.t have a clue.

    so i thought i'd turn to more proffesional people (you lot)

    does anyone know what might be the problem??

    dom
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. Maz

    Maz Moon is made of green cheese

    Joined:
    Jan 3, 2005
    Messages:
    1,015
    Likes Received:
    10
    Can you give us some more details.

    ps :asskicking: Are you mad, never take your S3 to kwikfit you nutter!
     
  4. DJ-S3

    DJ-S3 Member

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Messages:
    691
    Likes Received:
    43
    nope cant give you anymore details. it just doesn't blow out cold air. blowers all still work. just doesn't blow cold air.

    only wanted them to refill it. but they couldn't because it was still full. it wasn't sent in for anything else. im not that mad.
     
  5. golf

    golf ***** rent boy
    VCDS Map User

    Joined:
    Jan 17, 2007
    Messages:
    1,556
    Likes Received:
    2
    If there's not a problem with the air con refrigerant, it might be the compressor at fault.
     
  6. Whorpheus

    Whorpheus Member

    Joined:
    Jan 25, 2007
    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    Could be your 'Fan Control Module' on top of the battery??

    My aircon only blows warm air, even on Low. This problem began start of the week. Car's been in for a service today, and i mentioned the problem. Apparently the Fan control module is burnt out.... So hopefully this is what's causing it. Its about £40 from the dealer though, i THINK!
     
  7. Speedy Steve

    Speedy Steve Active Member

    Joined:
    Nov 14, 2008
    Messages:
    1,258
    Likes Received:
    15
    Sounds a bit like mine which turned out to be the Compressor clutch unfortunatly it means a new compressor
     
  8. Whorpheus

    Whorpheus Member

    Joined:
    Jan 25, 2007
    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    Just has a look at the Small Box ontop of the battery, replaced the 30 Amp fuse to the far Left, and hey presto!!! Ice Cool Air con!!!! :rockwoot:
     
  9. Plane

    Plane Member

    Joined:
    Mar 24, 2007
    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    Check the base that the fuse sits into. When mine went the base was melted and needed replacing.

    Also note, when that fuse is gone you have NO FANS. So in traffic the car will overheat.
     
  10. Whorpheus

    Whorpheus Member

    Joined:
    Jan 25, 2007
    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    Maybe have to have a look at that then, all is fine at the moment though, both fans work, got aircon and no engine over heating, :o.k:

    Thanks
     
  11. Shy19s

    Shy19s Oil running through my veins.

    Joined:
    Apr 9, 2008
    Messages:
    886
    Likes Received:
    0
    If it does turn out to be the A/C compressor, i have 2 for sale. PM moi, all the best with it.
     
  12. Tiger

    Tiger New Member

    Joined:
    Aug 3, 2008
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    My aircon on my 1.8t has gone tits up too. Its fully gassed up, and the compressor is running, fuses all fine etc. yet it just doesnt blow cold air. It doesnt make any funny noises and you can hear the engine go on load when the compressor starts up. I just have no idea what it could be....
     

Share This Page