1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

air con returns to 23 degrees all the time?

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by kryton, Nov 1, 2012.

  1. kryton

    kryton Member

    Joined:
    Nov 4, 2011
    Messages:
    91
    Likes Received:
    10
    hi all,
    as above really the air con on my 2000 s3 always returns to 23 degrees when i start the car. will it not stay on the temperature i left it at?
    I havnt had the car long and my old a3 didnt have aircon,

    cheers kryton
     
  2. Filth

    Filth Member

    Joined:
    Oct 9, 2012
    Messages:
    95
    Likes Received:
    3
    Im not sure how tor resolve it but I think it should yes as mine stays at what it was left on
     
  3. Gops

    Gops 6th gear @7000rpm

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    2,731
    Likes Received:
    319
    Are you using the same key? The climate stays on a desired temp due to the key aswel! If you go to HI and then switch the fan off, it'll go to a certain temp - that's what mine does
     
  4. kryton

    kryton Member

    Joined:
    Nov 4, 2011
    Messages:
    91
    Likes Received:
    10
    ok thanks will try that , been using same key
     
  5. Nilz

    Nilz Defo worth the wait :)

    Joined:
    Apr 9, 2006
    Messages:
    10,664
    Likes Received:
    594
    Mine always stays on whatever I left it at when switching the car off. I do always switch it off before switching the car off though, so not sure if that makes any difference at all or not.
     
  6. aragorn

    aragorn "Stick a V8 in it!"
    Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    16,524
    Likes Received:
    459
    The settings are stored per key.

    So if i get in, set it to 21c and ECON, then the missus gets in and sets it to 18c with AC and full blowers, when i get in again with my key, it returns to 21c and ECON.

    Perhaps theres a comms or coding issue between the climate unit and clocks, so the climate unit doesnt know what keys being used?
     

Share This Page