1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Air con not blowing cold 8P2 S3 (possible N280 valve issue)

Discussion in 'Air Conditioning' started by Reevesy, Aug 4, 2012.

  1. Reevesy
    Offline

    Reevesy Member

    Joined:
    Nov 5, 2011
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    [Aug 4, 2012]
    Im having a bit trouble getting the air con to work on a 2007 S3 8P2.

    System has been leak checked and regassed without any issues. 'Econ' switches on and off ok (light goes on and off) and engine rev's adjust slightly in response, but still no cold air blowing.

    Ran a VCDS scan and no codes. Ran a VCDS log on the HVAC with the following results:

    0.700 A A/C Regulating Valve (N280)
    71.0 % A/C Regulating Valve (N280)
    22.5 % High Pressure Sensor (G65)
    6.0 bar Refrigerant Pressure
    0 Compress. Torque Signal Status
    5.0 Nm Compressor Torque
    0 A/C Compressor Regul.Valve (N280) after more than 15 shut off's the N280 is not being actuated by J255 anymore

    Im guessing a faulty N280 valve, which requires the compressor replacing.

    Anyone any other ideas??
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Oct 2, 2014]

  3. APAutomotive
    Offline

    APAutomotive Shark Performance Shropshire

    Joined:
    Mar 7, 2012
    Messages:
    81
    Likes Received:
    3
    [Aug 9, 2012]
    Switch air con on & have a look if the compressor clutch kicks in & works pulley.

    As long as no leaks & correct pressure in air con system, then when aircon switched on fan & compressor should kick in
    #2

Share This Page