1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Air con help

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by heap1000, Apr 16, 2013.

  1. heap1000
    Offline

    heap1000 Member

    Joined:
    Nov 18, 2012
    Messages:
    150
    Likes Received:
    5
    [Apr 16, 2013]
    Car is a A3 2.0tdi 2004.

    Had some warm weather today so tried the AC for the first time since owning the car.

    The blowers never really got cold? I have the dual dial set up and turned both these down to low and tried it with auto press and without.
    Am i doing it right? Do i even have AC? Or will i need the AC topping up?

    Thanks
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 19, 2014]

  3. autolatry
    Offline

    autolatry Member

    Joined:
    Jan 11, 2013
    Messages:
    347
    Likes Received:
    68
    [Apr 16, 2013]
    Did you have the Econ button off?
    #2
  4. heap1000
    Offline

    heap1000 Member

    Joined:
    Nov 18, 2012
    Messages:
    150
    Likes Received:
    5
    [Apr 16, 2013]
    Yes that button was off,to be honest i have never pressed it.
    #3
  5. autolatry
    Offline

    autolatry Member

    Joined:
    Jan 11, 2013
    Messages:
    347
    Likes Received:
    68
    [Apr 16, 2013]
    Looks like it needs a re-gas then.

    Not really relevant but I took some pipes off my air con last week and the liqued got on my hand and it swelled up.
    The gas makes you dizzy aswell when the valve is bled.
    #4
  6. RobbieWebs
    Offline

    RobbieWebs Active Member

    Joined:
    Apr 1, 2013
    Messages:
    872
    Likes Received:
    177
    [Apr 16, 2013]
    Do u have a a/c button in ur car or light? Have u tried reading ur Audi manual? Maybe ur a/c needs recharged and or serviced :)
    #5
  7. heap1000
    Offline

    heap1000 Member

    Joined:
    Nov 18, 2012
    Messages:
    150
    Likes Received:
    5
    [Apr 16, 2013]
    It does not have a AC button or light. If i remember right it has a auto button , econ, one with a arrow and another with an arrow with a A on it. Read the manual when i first got it, will try amd find the time to have a quick look.
    #6
  8. gen.heinz guderian
    Offline

    gen.heinz guderian Well-Known Member Regional Rep VCDS Map User

    Joined:
    Jun 24, 2011
    Messages:
    1,359
    Likes Received:
    125
    [Apr 16, 2013]
    do you have climatronic?
    #7
  9. autolatry
    Offline

    autolatry Member

    Joined:
    Jan 11, 2013
    Messages:
    347
    Likes Received:
    68
    [Apr 16, 2013]
    Econ is AC. When lit air con is off.
    #8
  10. heap1000
    Offline

    heap1000 Member

    Joined:
    Nov 18, 2012
    Messages:
    150
    Likes Received:
    5
    [Apr 16, 2013]
    say what?
    #9
  11. heap1000
    Offline

    heap1000 Member

    Joined:
    Nov 18, 2012
    Messages:
    150
    Likes Received:
    5
    [Apr 16, 2013]
    yeah thats econemy mode. Never pressed it so no light there.
    #10
  12. Staz
    Offline

    Staz is a retronaut Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Oct 26, 2006
    Messages:
    6,190
    Likes Received:
    47
    [Apr 17, 2013]
    Top tip, take it to Kwik-Fit for a regas. They do it for about 50 quid and if it doesn't hold charge they don't charge you.

    I'm sorry but this was a pretty stupid thing to do. If you're not trained then do not touch air con pipes.
    #11

Share This Page