1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Aftermarket head unit!

mattypgolf Aug 12, 2010

  1. mattypgolf

    mattypgolf Matty A4 TDi Sport

    44
    0
    6
    Hi,
    Have just fitted Aftermarket head unit in my a4 b6! all is ok apart from a buzzing noise coming through the back speakers!

    Any ideas?

    Thanks
     
  2. Kev_M5KPL

    Kev_M5KPL Member

    269
    1
    16
    Has the car got a fully amped system from bose ? And how old is the headunit ?
     
  3. mattypgolf

    mattypgolf Matty A4 TDi Sport

    44
    0
    6
    It had the concert system, so dont think its fully amped, but there is a amp in the boot! its a few years old! jvc exad! sounds alot better but just have this noise!
     
  4. AndyMac

    AndyMac Moderator Staff Member Moderator

    9,832
    46
    38
    No you don't have Bose. You have just used the wrong adapter to link into the rear/sub amp. You have used the PC9-401 speaker input adapter. This uses a really cheap & nasty high to lo converter to take the speaker outputs of the JVC down to line livel in order to feed the audi rear amp. This always introduces alternator whine and buzzing as the components are shyte. You need to use the PC9-404 RCA input adapter, but obviously ensure you have rear pre-outs (RCA's) on the JVC first
     
  5. Oranoco

    Oranoco Well-Known Member

    3,957
    404
    83
    Or just bypass the amp completely and run a fresh set of speaker wires from the deck to the rear speakers
     
  6. scott b

    scott b Active Member VCDS Map User

    1,254
    3
    36
    thats what i did, not a bad job to do
     

Share This Page