1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

after run pump??

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by kirky010, Apr 13, 2014.

  1. kirky010
    Offline

    kirky010 New Member

    Joined:
    Oct 31, 2013
    Messages:
    21
    Likes Received:
    3
    [Apr 13, 2014]
    hi everyone i being looking all over my car cant locate this after run coolant pump. anyone any ideas i have a a3 8p 2.0 T fsi

    thanks
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 22, 2014]

  3. Lewbo
    Offline

    Lewbo OEM Retrofitter

    Joined:
    Aug 2, 2009
    Messages:
    1,165
    Likes Received:
    86
    [Apr 13, 2014]
    When underneath cover is removed it's right in front of the sump when you look up, you will see both coolant pips going in and out of it.
    #2
  4. kirky010
    Offline

    kirky010 New Member

    Joined:
    Oct 31, 2013
    Messages:
    21
    Likes Received:
    3
    [Apr 13, 2014]
    thanks very much for your help would a broken after run pump bring on the eml light on?


    also by any chance you know what fuses/ relay its on ?
    #3
  5. Marshy
    Offline

    Marshy Active Member

    Joined:
    Nov 7, 2013
    Messages:
    799
    Likes Received:
    173
    [Apr 13, 2014]
    Yeah when the pump fails it brings the warning light on.
    Seems a common failure on 09/10 reg cars,
    Think they must have had a bad batch.
    Your local dealer will charge you approx £140 but the last one I bought I got the part number from the old one and ordered it on eBay from Germany.
    Genuine new part £90 delivered within 3 days
    #4

Share This Page