1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

after market cd changers?

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by Slammer, Apr 16, 2003.

  1. Slammer
    Offline

    Slammer New Member

    Joined:
    Jan 29, 2003
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    I bought this unit ( Sony CDX-757MX cd/mp3 changer)and I was wondering if it would fit on the standard mounting bracket in my MY 2003 A3?
    If not, what would my mounting options be?
    #1
  2. lewy
    Offline

    lewy Member

    Joined:
    Jan 5, 2003
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    Don't think it will fit in the OE brackets, but another option i've done is to stick some velcro on the bottom of the changer and some on the top of the sub in the rear access panel and slot it in there. Don't know about you but if someone is going to nick it i'd rather they pulled at the velcro than ripped the sub to bits doing it, cos lets face it if they want it, THEY WANT IT!

    I got my sticky velcro from Halfords, i think it was about £2

    Good luck

    Lewy
    #2
  3. Slammer
    Offline

    Slammer New Member

    Joined:
    Jan 29, 2003
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    I forgot to mention, it is a 10 disc cd-changer
    #3
  4. Mo-S3
    Offline

    Mo-S3 Member

    Joined:
    Jan 3, 2003
    Messages:
    708
    Likes Received:
    0
    U shouldnt have any problem mounting that on top of your sub. I managed to sqeeze a 12 disc changer in there and used brackets to secure it with too. The changer is mounted slightly off the sub to stop any 'direct' vibrations going through it.
    #4
  5. Slammer
    Offline

    Slammer New Member

    Joined:
    Jan 29, 2003
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    The room on top of the sub is not the issue. I was wondering if I could squeeze the changer where the Audi one was mounted (on the samne bracket).
    Also, is there any way to install it in my glove box?

    #5
  6. RichA3Turbo
    Offline

    RichA3Turbo ...Watching you! Staff Member Moderator

    Joined:
    Jan 6, 2003
    Messages:
    5,089
    Likes Received:
    4
    [ QUOTE ]
    Slammer said:
    The room on top of the sub is not the issue. I was wondering if I could squeeze the changer where the Audi one was mounted (on the samne bracket).
    Also, is there any way to install it in my glove box?



    [/ QUOTE ]

    Not without hackin up the inside of it... which is guaranteed to create really irritating rattles.

    Rich
    #6
  7. Naresh
    Offline

    Naresh Member

    Joined:
    Jan 7, 2003
    Messages:
    270
    Likes Received:
    0
    I guess you could modify the existing bracket by drilling more holes into it to match the holes on the new changer? Or perhaps even add some of your own brackets to it that will extend to accommodate the larger changer. All it needs is some persistence mate! Thats what I did. /ubbthreads/images/graemlins/smile.gif

    As far as the glove compartment is concerned I don't know exactly how much clearance there is behind the back edge but the interior would need cutting and obviously re-finishing with a new lining, so thats going to cost a bit more time and money! Depends on how much you use your glove compartment too! I decided to put mine where the old one went (only 6 discs though!)

    P.S. The A3 glovebox is tiny compared to that on the Golf - my cousin installed his changer in there on a Mk3! /ubbthreads/images/graemlins/mad.gif
    #7
  8. Slammer
    Offline

    Slammer New Member

    Joined:
    Jan 29, 2003
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    I think i could mount the changer at a at a 90 degree tilting angle in the glovebox. I never use the glovebox anyway...
    #8

Share This Page