1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Adding DAB to RNS-E

Discussion in 'Satellite Navigation' started by jdp1962, Feb 16, 2012.

  1. jdp1962

    jdp1962 Grumpy Old Moderator
    Staff Member Moderator Audi S4

    Joined:
    May 26, 2003
    Messages:
    6,826
    Likes Received:
    1,407
    Does anyone know if this can be connected to an RNS-E to provide DAB radio reception?

    If it can, what leads and/or adapters would be needed?

    If it helps, here's a link to the user guide.
     
    #1 jdp1962, Feb 16, 2012
    Last edited: Feb 16, 2012
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. s8craig

    s8craig Active Member
    VCDS Map User

    Joined:
    Jul 26, 2005
    Messages:
    1,562
    Likes Received:
    30
    It can be, but without any control from the RNS-E and you would require an IMA adaptor for the RNS-E, so unless you have a pre 2010 RNS-E that allows VIM hacking then you would have to stop the car to see the screen or use a VIM can bus unit to disable the speed signal.

    I have another little project on the go to provide an integrated DAB receiver for RNS-e or concert/symphony as long as you have a MFSW.
     
  4. jdp1962

    jdp1962 Grumpy Old Moderator
    Staff Member Moderator Audi S4

    Joined:
    May 26, 2003
    Messages:
    6,826
    Likes Received:
    1,407
    Alas, I don't, otherwise I'd have been tempted by one of these.
     
  5. Jonesey

    Jonesey New Member

    Joined:
    Apr 7, 2012
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Just noticed this thread Craig. I'd love dAB in my S3 (MY10) is it possible?
     
  6. xtremedetailz

    xtremedetailz Member

    Joined:
    Apr 9, 2012
    Messages:
    73
    Likes Received:
    1
    any news on this ? just had a RNSE fitted and would love DAB too
     
  7. Cruiser89

    Cruiser89 Advanced In Car Tech
    Site Sponsor

    Joined:
    Nov 25, 2009
    Messages:
    1,495
    Likes Received:
    217
  8. Stol1975

    Stol1975 Member

    Joined:
    Sep 19, 2012
    Messages:
    227
    Likes Received:
    20
    Anyone had the advanced in car DAB fitted?
     
  9. elrao

    elrao Member

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Messages:
    353
    Likes Received:
    16
    Fancy adding DAB to my new S3 (RNS-E). Anyone tried this unit?
     
  10. jdp1962

    jdp1962 Grumpy Old Moderator
    Staff Member Moderator Audi S4

    Joined:
    May 26, 2003
    Messages:
    6,826
    Likes Received:
    1,407
    I eventually replaced my trusty old Revo In-car DAB with a Kinetic Digitizor from DABonwheels. Click here.

    It's absolutely brilliant. Still uses FM-modulation but it's properly engineered (provided you go for the wired installation), provides DAB station info on the head unit and DIS, and is completely invisible once installed.

    Brest £90 I've spent on the car, by a loong way.
     
  11. Cruiser89

    Cruiser89 Advanced In Car Tech
    Site Sponsor

    Joined:
    Nov 25, 2009
    Messages:
    1,495
    Likes Received:
    217
    Check out this video I made bud... Shows off the AutoDAB working on the RNSe



    I haven't tried jdp's Digitizor before. It's quite a good system if you don't have steering wheel controls. If you have steering wheel controls then go for the AutoDAB. Works really well with them!
     
    #10 Cruiser89, Apr 3, 2013
    Last edited by a moderator: Aug 15, 2014
  12. jdp1962

    jdp1962 Grumpy Old Moderator
    Staff Member Moderator Audi S4

    Joined:
    May 26, 2003
    Messages:
    6,826
    Likes Received:
    1,407
    Spot on, Tim. If I'd had steering wheel controls, I'd have gone for AutoDAB. As it is, the Kinetic does a cracking job. It might be worth you getting one to evaluate.
     
  13. Cruiser89

    Cruiser89 Advanced In Car Tech
    Site Sponsor

    Joined:
    Nov 25, 2009
    Messages:
    1,495
    Likes Received:
    217
    I think I might!
     

Share This Page