1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Adding Cruise Control

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by Bash_A3, Apr 5, 2007.

  1. Bash_A3

    Bash_A3 Member

    Joined:
    Mar 26, 2007
    Messages:
    233
    Likes Received:
    0
    A friend of mine at work has bought a 2nd hand cruise control stalk on ebay & bolted it on his Passat, changed a setting in the ECU and it works :)

    has anyone else tried this on their A3/S3?
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. garratt83

    garratt83 Member

    Joined:
    Sep 18, 2006
    Messages:
    244
    Likes Received:
    0
    No but if you do a search there are some posts on this mod and where to buy it and I believe it is possible.
     
  4. Bash_A3

    Bash_A3 Member

    Joined:
    Mar 26, 2007
    Messages:
    233
    Likes Received:
    0
    Thanks i've been searching but couldnt find anyone thats done it on the 8L, i'll keep looking!
     
  5. garratt83

    garratt83 Member

    Joined:
    Sep 18, 2006
    Messages:
    244
    Likes Received:
    0
  6. Bash_A3

    Bash_A3 Member

    Joined:
    Mar 26, 2007
    Messages:
    233
    Likes Received:
    0
    Brilliant thankyou! will give the guy in Wimbledon a try as its not far from me :)
     
  7. MattS3

    MattS3 Active Member

    Joined:
    Jul 27, 2005
    Messages:
    571
    Likes Received:
    25
    Had mine fitted at APS

    £149
     
  8. Aky

    Aky Aky

    Joined:
    Nov 21, 2006
    Messages:
    1,512
    Likes Received:
    3
    Is it a difficult job to do yourelf? I'm just not sure where the loom goes to??
     
  9. claudefrog

    claudefrog Member

    Joined:
    Dec 13, 2006
    Messages:
    372
    Likes Received:
    1
    the loom has to go right to the ecu, you have to fit 4 wires into the ecu... i done mine a few weeks ago, didnt take that long really :)
     
  10. garratt83

    garratt83 Member

    Joined:
    Sep 18, 2006
    Messages:
    244
    Likes Received:
    0
    How much did it cost you?
     
  11. dantheman1986

    dantheman1986 Member

    Joined:
    Mar 27, 2006
    Messages:
    262
    Likes Received:
    0
    hi has anyone got any of the part numbers needed to fit all this? ie new stalk and looms ets
     
  12. claudefrog

    claudefrog Member

    Joined:
    Dec 13, 2006
    Messages:
    372
    Likes Received:
    1
  13. dantheman1986

    dantheman1986 Member

    Joined:
    Mar 27, 2006
    Messages:
    262
    Likes Received:
    0
    i thought you need 2 looms and one of them had to be made up custom?
     
  14. claudefrog

    claudefrog Member

    Joined:
    Dec 13, 2006
    Messages:
    372
    Likes Received:
    1
    i just made it up from an old civic wiring loom, but anyone else doing it will have to buy the connectors to go into the connector plug behind the fuse box
     
  15. chodecz

    chodecz New Member

    Joined:
    Apr 18, 2007
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Hi guys, I read up on all that thanks for the info.

    I'm going to be buying a '98-'99 A3 1.8T. I presume it wont have drive by wire, so is CC a complete no-go then??? :( From what year did 1.8T have drive by wire?
     
  16. netman

    netman It's me!

    Joined:
    Mar 27, 2006
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Interested in this - is there any more concrete info on when DBW starting being used on the 1.8T? Facelift onwards perhaps, or at some other more random time?

    Thanks,
    Steve
     
  17. claudefrog

    claudefrog Member

    Joined:
    Dec 13, 2006
    Messages:
    372
    Likes Received:
    1
    check on yout inlet manifold to see if its dbw or cable.. not hard to miss a cable goign to throttle butterfly
     
  18. s3ollie

    s3ollie Member

    Joined:
    Jan 2, 2007
    Messages:
    762
    Likes Received:
    7
    or EPC will light up on the dash when the ignition is on. my cars a 99 and it is DBW
     

Share This Page