1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

AC activating stop/start

Discussion in 'New A3/S3 (8V Chassis)' started by RYuill, Jun 17, 2014.

  1. RYuill
    Offline

    RYuill Active Member

    Joined:
    Apr 15, 2014
    Messages:
    304
    Likes Received:
    163
    [Jun 17, 2014]
    I was sitting stationary the other day with the car running waiting on my wife coming out of the shop, As you do, I was sitting playing with all the buttons to see if I could find anything new and when I pushed the AC buton to swith it off the car cut out as it does with stop/start. If I switch stop/start off it doesn't happen.


    Any ideas why this happens? and if its normal?

    Cheers :)
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Jan 30, 2015]

  3. Andy15james
    Offline

    Andy15james Andy Williams

    Joined:
    Apr 27, 2014
    Messages:
    20
    Likes Received:
    8
    [Jun 17, 2014]
    Stop start only works when requirements are met, when the ac is on if the car isnt at set temp then the stop start wont kick in so the ac can carry on cooling. Sometime when im sat in traffic with engine off it will kick in on its own to cool inside down, s**ts me up sometimes. Because you turned ac off the engine isnt needed to help ac so stop start kicks in.
    hope this answers your question
    #2
    RYuill likes this.
  4. veeeight
    Offline

    veeeight I am a very pretty girl

    Joined:
    Jul 14, 2012
    Messages:
    3,465
    Likes Received:
    1,726
    [Jun 17, 2014]
    #3
  5. RYuill
    Offline

    RYuill Active Member

    Joined:
    Apr 15, 2014
    Messages:
    304
    Likes Received:
    163
    [Jun 17, 2014]
    Ok good :)

    Thanks for the info
    #4
    veeeight likes this.
  6. jimmydougle
    Offline

    jimmydougle Active Member

    Joined:
    Apr 17, 2014
    Messages:
    120
    Likes Received:
    33
    [Jun 18, 2014]
    I had this as well. When I set it to 18 degrees the start/stop didn't work. However above that it worked fine.
    #5

Share This Page