1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

ABS UNIT/ECU

ginna104 Jun 8, 2009

  1. ginna104

    ginna104 Member

    32
    0
    6
    hi i'm after a 2nd hand abs unit/ecu but the ones ive seen are a different number to the one on my car my part number is 8EO614111A but all the others iv'e looked at have another letter on the end for instance 8EO614111AM does anyone no if this unit will work on my car ?? cheers ginna
     
  2. dieselfitter251

    dieselfitter251 Blow ma own trumpet?

    1,120
    0
    36
    Hey man. Search the forums for all the related info but I'm guessing you've got quattro, probably with EDL. You need an 8E0614111A or 8E0614111E, (I think). The unit may ben repairable yourself, (again check the forum) but check out bba-reman they'll do you a fix for about £100. If it's unfixable they'll sort you out with a recon unit.
    You got any fault codes or symptons?
     
  3. ginna104

    ginna104 Member

    32
    0
    6
    hi iv'e checked the forum for related issue's as i was getting the big flashin exclamation mark and the abs light on. i found a repair for the abs ecu which i did and the wire was broken so repaired that and the big red light goes off and just flashes every now and again ive scanned with vag-com and it's sayin nsf wheel speed sensor just got to change that and re-check everything i thought the intermittant big red flash is still meaning the ecu is still dodgy !! yes iv'e got a 2.8 quattro 30v, what's edl ?? cheers for the reply dieselfitter
     
  4. dieselfitter251

    dieselfitter251 Blow ma own trumpet?

    1,120
    0
    36
    Potentially still your ecu but change the sensor. It's still the cheaper option. Good luck!
     
  5. aragorn

    aragorn "Stick a V8 in it!" Staff Member Moderator VCDS Map User

    18,295
    804
    113
    if it detects a faulty wheel sensor you'll get the big (!)

    If its an ECU fault it usually brings the (!) up as soon as you start the car.
     
  6. ginna104

    ginna104 Member

    32
    0
    6
    right well the big red (!) isn't on when starting just the abs light then sometimes the big red (!) appears for a little while then goe's..
     
  7. ian52

    ian52 2000 a4 1.8tqs-yellow

    1,199
    1
    36
    mine done this. i fixed the wire but think i broke something else. i got no (!) but the abs light was on all the time.
     
  8. ginna104

    ginna104 Member

    32
    0
    6
    ian have you scanned it with vag com ? mine has come up with nsf abs sensor fault !! gonna try it and see what happens !
     
  9. ian52

    ian52 2000 a4 1.8tqs-yellow

    1,199
    1
    36
    i did at the time.think it said driver side front on mine but it was the module that was shot.
     
  10. ginna104

    ginna104 Member

    32
    0
    6
    ah right ! did you buy a new one or send it to bba reman ? ?
     
  11. ian52

    ian52 2000 a4 1.8tqs-yellow

    1,199
    1
    36
    bought a working secondhand one.
     
  12. ginna104

    ginna104 Member

    32
    0
    6
    ok mate cheers !
     

Share This Page