1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A8 Engine starts, runs for 2 seconds then stops

Discussion in 'A8/S8 forum' started by tallmat, Nov 22, 2004.

  1. tallmat
    Offline

    tallmat New Member

    Joined:
    Nov 22, 2004
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    [Nov 22, 2004]
    Would be very grateful if anyone can help with an engine problem. 1996 A8 4.2.

    A few months ago, the engine would occasionally stop immediately after being started. It fires, runs for a second and then dies.

    It's now doing it more and more frequently, and becoming a real hazard.

    It seems to occur more often when the motor is warm/hot. The car does have an alarm and we had the immobiliser checked and it was found to be working OK.

    Any ideas where I should look?
    Thanks for any suggestions
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Oct 25, 2014]

  3. ttandka
    Offline

    ttandka Member

    Joined:
    Nov 1, 2003
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    [Nov 23, 2004]
    Good man, whereabouts are you?????
    who you registered as on TSN???
    #2
  4. tallmat
    Offline

    tallmat New Member

    Joined:
    Nov 22, 2004
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    [Nov 25, 2004]
    Am in London. Like the wheels you have on yours, the car looks in great condition.

    As was mine until two days ago the wife parked in local retail park, front spoiler wedged onto a high kerb. And so removed said spoiler, together with h/light wash covers and small grills, as she backed out.

    Few scratches but one lost washer cover, and a very annoyed me. There's a lesson here somewhere....
    #3
  5. GeorgieMcC
    Offline

    GeorgieMcC Member

    Joined:
    Nov 4, 2003
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    [Nov 26, 2004]
    [ QUOTE ]
    Tallmat said:
    You're a top man - many thanks. Have already found the answer on the site - factory fitted immobiliser most likely.

    [/ QUOTE ]

    It is the ignition barrel sensor. Will be back, baby hollering! /ubbthreads/images/graemlins/mad.gif
    #4
  6. GeorgieMcC
    Offline

    GeorgieMcC Member

    Joined:
    Nov 4, 2003
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    [Nov 26, 2004]
    There you go!

    Good luck!

    Lot of reading /ubbthreads/images/graemlins/jawdrop.gif
    #5
  7. ttandka
    Offline

    ttandka Member

    Joined:
    Nov 1, 2003
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    [Nov 26, 2004]
    [ QUOTE ]
    Tallmat said:
    ....... There's a lesson here somewhere....

    [/ QUOTE ]

    There is........ DON'T LET HER DRIVE IT!!!! /ubbthreads/images/graemlins/jawdrop.gif
    #6
  8. GeorgieMcC
    Offline

    GeorgieMcC Member

    Joined:
    Nov 4, 2003
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    [Nov 26, 2004]
    [ QUOTE ]
    It is the ignition barrel sensor.

    [/ QUOTE ]

    I assume that the immob light is on? /ubbthreads/images/graemlins/blush.gif
    #7
  9. tallmat
    Offline

    tallmat New Member

    Joined:
    Nov 22, 2004
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    [Nov 29, 2004]
    Yes -- the light is flashing quite regulalrly. Sometimes it starts to do so while the car is running, so I guess that removes any doubt as to what is the problem.

    #8

Share This Page