1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

a6 avant symphony with bose (no sound )

Discussion in 'In-Car Entertainment' started by gtiboy, Feb 26, 2013.

  1. gtiboy
    Online

    gtiboy Member

    Joined:
    Sep 2, 2012
    Messages:
    134
    Likes Received:
    8
    I have an a6 2.5tdi avant with symphony and bose .
    The problem i am having is that the display on the head unit does not light up (but shows the radio in the dashboard binnacle )
    and also there is no sound from the speakers from the cd/tape or radio.
    Also it does not display safe so i can put the code in ?????
    I have checked all fuses and they are fine!
    #1
  2. AndyMac
    Offline

    AndyMac Moderator Staff Member Moderator

    Joined:
    Jun 10, 2003
    Messages:
    9,833
    Likes Received:
    30
    There are 2 fuses, one in the fusebox (Radio) and one on the back of the HU. Chances are the HU fuse has blown
    Is this the original HU or a replacement?
    If it's original it won't need the security code as it's coded to the car.
    #2
  3. gtiboy
    Online

    gtiboy Member

    Joined:
    Sep 2, 2012
    Messages:
    134
    Likes Received:
    8
    I have checked both uses and they are ok!
    #3
  4. AndyMac
    Offline

    AndyMac Moderator Staff Member Moderator

    Joined:
    Jun 10, 2003
    Messages:
    9,833
    Likes Received:
    30
    Was it working before or has something happened to cause the fault?
    #4
  5. gtiboy
    Online

    gtiboy Member

    Joined:
    Sep 2, 2012
    Messages:
    134
    Likes Received:
    8
    its always worked but i had water ingress into the cabi.

    Took the head unit out yesterday and took it to a pal who deals with car audio .
    He has just phoned to tell me that the unit is dead due to water ingress (something has got the boards wet )
    OOOPPPPs !
    RIP head unit
    #5
  6. gtiboy
    Online

    gtiboy Member

    Joined:
    Sep 2, 2012
    Messages:
    134
    Likes Received:
    8
    Had to purchase a new head unit from fleabay .
    All sorted plugged in coded and we have sound!
    #6

Share This Page