1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A4 soft top not working pls help!!!!!

Discussion in 'A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)' started by Khan786, Apr 24, 2013.

  1. Khan786
    Offline

    Khan786 New Member

    Joined:
    Apr 24, 2013
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    [Apr 24, 2013]
    Hi everyone, thanks in advance for any help, I have a 2003 a4 soft top when I press the button windows go down but nothing
    Else happens, when I start car the soft top light flashes for a little while, gave it to what I taught was a vw specialist in leeds
    For diagnosing fault they advised pump needs changing at cost of £450 so I agreed once they changed this it still did not work
    So they then changed micro switch and still no look and finally they say that the diagnostic machine is still showing pump fault
    Therefore they believe its the latches at £127 each, not sure what's goin on they just seem to be changing parts but roof still not
    Not working, does anyone have any suggestion, many thanks for reading
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Dec 18, 2014]

  3. hades-
    Offline

    hades- Yorkshire & Humber Rep. Regional Rep VCDS Map User

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    9,063
    Likes Received:
    554
    [Apr 24, 2013]
    did you do a manual reset before you sent it in or did they ?
    #2
  4. Khan786
    Offline

    Khan786 New Member

    Joined:
    Apr 24, 2013
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    [Apr 24, 2013]
    I tried the manual reset but to no luck and not sure if they did
    They told me they have repaired many soft tops before so
    know what they are doing but iv had a really bad experience cars
    been there nearly 2 weeks
    #3
  5. hades-
    Offline

    hades- Yorkshire & Humber Rep. Regional Rep VCDS Map User

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    9,063
    Likes Received:
    554
    [Apr 24, 2013]
    does it try to open at all ?
    if its showing pump again after the new pump id be checking the roof modual behind the rear drivers panel
    iv come across this twice they both let the windows drop but nothing else
    #4
  6. Khan786
    Offline

    Khan786 New Member

    Joined:
    Apr 24, 2013
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    [Apr 24, 2013]
    It doesn't do anything I think if I recall correctly can hear a hissing noise at top of windscreen side of soft top,
    this module your referring to is there any way to check if its working,
    Thanks
    #5
  7. Khan786
    Offline

    Khan786 New Member

    Joined:
    Apr 24, 2013
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    [Apr 24, 2013]
    Also just to mention after new pump was fitted, garage aside it's the latches because the diagnostic Is showing pump do the latches have anything to do with pump, or am I being taken for a ride by this garage,
    #6
  8. Cabbyfan
    Offline

    Cabbyfan Member

    Joined:
    Jan 16, 2011
    Messages:
    697
    Likes Received:
    19
    [Apr 24, 2013]
    A scan should flag any micro switches etc not working properly. In my experience 90% of for issues are micro switch related or it needs a reset.
    #7
  9. Khan786
    Offline

    Khan786 New Member

    Joined:
    Apr 24, 2013
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    [Apr 24, 2013]
    I believe the garage has done a check on there system and they say its flagging up ther motor fault only which they have replaced
    #8
  10. Cabbyfan
    Offline

    Cabbyfan Member

    Joined:
    Jan 16, 2011
    Messages:
    697
    Likes Received:
    19
    [Apr 24, 2013]
    Then it might be worth a full manual open and close to reset everything.
    #9
  11. Khan786
    Offline

    Khan786 New Member

    Joined:
    Apr 24, 2013
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    [Apr 24, 2013]
    They are replacing the latches tommoro so if they call to say it still not working will ask them to do this but really they should know I think iv given it to the wrong even though they are supposed to best people for it, also would anyone know where I stand with this garage as they diagnosed fault and replaced part but still not working, and they wanted more time to look in to it and replaced more parts without any luck, i feel cheated, thanks
    #10
  12. VagPro
    Offline

    VagPro Active Member

    Joined:
    Feb 10, 2011
    Messages:
    387
    Likes Received:
    28
    [May 8, 2013]
    Hi Khan,

    How did you get on with your roof issue? Let me know if you need any support with this.
    #11
  13. Khan786
    Offline

    Khan786 New Member

    Joined:
    Apr 24, 2013
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    [May 8, 2013]
    Hi, well the hood pretty much works now but occasionally the back part that goes up so that the hood can go into the storage bay freezes but if open and close it a little it starts to work again,so not 100% but still works , thanks
    #12
  14. VagPro
    Offline

    VagPro Active Member

    Joined:
    Feb 10, 2011
    Messages:
    387
    Likes Received:
    28
    [May 8, 2013]
    Sounds like the motor is working fine, it could more than likely be a micro-switch check your fault codes and compare the measuring block values against what is on RossTechs website.
    #13
  15. Khan786
    Offline

    Khan786 New Member

    Joined:
    Apr 24, 2013
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    [May 8, 2013]
    The garage replaced motor and was wanting to replace hatches but I decided to take car back as seemed like I was changing to many parts, and local scrapper said it could be the ecu for the back part that lifts as its a common fault but to be honest I'm happy the way it is. It working most of the time and when it does freez just have to turn button other way for a second and then continue in the motion it was in,
    #14
  16. hades-
    Offline

    hades- Yorkshire & Humber Rep. Regional Rep VCDS Map User

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    9,063
    Likes Received:
    554
    [May 8, 2013]
    i did mention that it could be the roof modual early oninto your problem
    the pump has nothing to do with the latches
    but the roof ecu runs it all
    #15

Share This Page