1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A4 B7 1.8T Lumpy/Rough idling like a tractor after injector change!!

88mu88 Feb 18, 2011

  1. 88mu88

    88mu88 Member

    36
    0
    6
    Hi

    I have just installed the 386 cc injectors into my 2006 A4 1.8T, the car was running great with the stage one software, but I got greedy and wanted for more, I changed the injectors and re-pressurised the fuel rail, when the car started, it is really rough and lumpy, it goes like vom..vom..vom..vom constantly for 30 seconds and then I switch it off to prevent any damages, which the engine speed very unstable, seems like someone who was revving it on the starting grid :faint:

    I was thinking it has to be related with the ECU not adapting to the new injector, or one of the injectors is defect, or I haven't connect the harness on properly.

    Any idea or contribution will be greatly appreciated, I thank you all for viewing and those who helped out!! :icon_thumright:
     
  2. CHRIS555

    CHRIS555 DOPE with added OCD

    1,940
    4
    38
    Have you had the fault codes read?
     
  3. 88mu88

    88mu88 Member

    36
    0
    6
    i dont have a vag com so did not log anything, ive searched around and it seems like that will be the case if the ecu is not flashed with the install.

    am i right on this?
     
  4. d4dubs

    d4dubs New Member

    27
    0
    1
    Check the coil pack is in correctly
     

Share This Page