1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A4 3.0 v6 misfire!!

Discussion in 'General Technical / How To' started by Ollyv10, Mar 31, 2013.

  1. Ollyv10
    Offline

    Ollyv10 New Member

    Joined:
    Mar 31, 2013
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    [Mar 31, 2013]
    Hi there, just after a bit of help here!
    I purchased a 2005 a4 convertible 3.0 v6 (asn engine) from a friend with a suspected head gasket problem, No compression on no.1

    Stripped engine down and found there to be a hole in the side of the piston! Replaced the piston, head gasket and timing belt. Didnt have the timing tools so set engine to tdc using the mark on the crank pully and made my own tools before stripping it.

    After the rebuild, started it up and runs lovely, revs up fine with no codes. As soon as I drive it, it starts to stutter really bad and the engine light flashes. Go and plug it in again and says misfire on 1,2,3. I had the injectors refurbed, all new plugs and new coild on cylinders 1 and 3. Just wondering if anyone has any thoughts that maybe able to help me out a bit here?

    Many thanks

    Olly
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Nov 27, 2014]

  3. AudiS3-Turbo
    Offline

    AudiS3-Turbo Member

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    602
    Likes Received:
    13
    [Mar 31, 2013]
    What readings are you getting from the lambda probes, do both banks match each other, what fuel trims do you have?
    #2

Share This Page