1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A4 3.0 Cab using too much fuel

reggieroo Dec 23, 2011

  1. reggieroo

    reggieroo Member

    259
    0
    16
    I got my Mum an A4 3.0 Quattro cab 2004 some months back, although she has been happy with it she's not happy about the fuel economy. I told her that it's a 3.0 litre Quattro & will use quite a bit of fuel but she says it's using so much more than her Merc 320 SL. She then told me how much she got from £30 which was 60 miles, this seems excessive!

    I've also noticed that on start up it sounds quite load & you can smell fuel, not pure petrol but like it's running rich. She has took it into a garage & they said it was the oxygen pipes & cleaned them out? That didn't do anything so any ideas what might be wrong?
     
    Last edited: Dec 23, 2011
  2. Paul @ Unit 9 Remaps

    Paul @ Unit 9 Remaps Site Sponsor Site Sponsor

    2,035
    130
    63
    on £20 i get 90 miles in my 3.0 quattro avant, obviously the smell etc you know theres a problem
     
  3. reggieroo

    reggieroo Member

    259
    0
    16
    She has just told me now that she put £70 in & only got around 135 miles :scared2:
     
  4. adamss24

    adamss24 Well-Known Member

    4,520
    383
    83
    Lambda sensors funked !
     
  5. hillbill

    hillbill New Member

    1
    0
    1
    I have a similar issue with my B6 A4 3.0 Quattro Sport, i get around 200 miles to a full tank!!!!

    I do have a heavy right foot and only do short runs, but i'm sure it must have an issue to be using this amount of fuel, but there doesn't seem to be any obvious issue with the running of the engine!?
     
  6. Cabbyfan

    Cabbyfan Active Member

    840
    34
    28
    My 2.4 petrol cab does about 320 to 350 miles on a fill tank, based on about £1.30 a litre mine costs 24p per mile, I get 24 to 27 Mpg on my 20 mile commute to work and back.... less if I give it some beans..... I nearly bought a 3 litre as well but the 2.4 is fine for now :)
     
  7. reggieroo

    reggieroo Member

    259
    0
    16
    Well she took it to an Indy Audi garage & showing no faults. Now not sure what to do with it.
     
  8. dejongj

    dejongj Active Member

    165
    40
    28
    That is a weird one, I'd take it to another garage. On a full tank I get shown 450 miles on mine....
     
  9. marktdisport

    marktdisport Active Member

    1,195
    15
    38
    could it be a cat failing / take it the temp gauge works ok showing 90deg etc...... or is she doing track days and not telling you lol
     

Share This Page