1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

a4 2.5 tdi red breake warning light flashes on start up!

Discussion in 'A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)' started by vorsprung dork, Jan 5, 2011.

  1. vorsprung dork
    Offline

    vorsprung dork Member

    Joined:
    Jan 5, 2011
    Messages:
    256
    Likes Received:
    2
    [Jan 5, 2011]
    hi bought car in march! on start of engine red brake warning light comes on and bleaps ! this happened from the day after i bought it then the yellow pad warning light would come on straight after so as we all know when your pad warning light comes on you do another 15000 miles on the old pads cause theres loads of meat left on em! well i do! so i changed all 4 disks and pads last weekend the yellow light has gone off but the red light still comes on! on start up for about 5 secs is this normal! help pls!!
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 16, 2014]

  3. mattyboyc
    Offline

    mattyboyc Active Member

    Joined:
    Sep 8, 2009
    Messages:
    1,268
    Likes Received:
    21
    [Jan 5, 2011]
    Normaly first sign the batterey is on it's last legs, mine did the same last year and a friende a6 also did it, new batterey and no lights, give a good charge first and check if it's charging with a volt meter.
    #2
  4. quattrojames
    Offline

    quattrojames Moderator Staff Member Moderator

    Joined:
    Mar 28, 2008
    Messages:
    13,888
    Likes Received:
    477
    [Jan 6, 2011]
    Mattyboy is spot on.
    #3
  5. Turkster
    Offline

    Turkster Bro.Paul 2.5TDI Quattro Sport

    Joined:
    Dec 11, 2007
    Messages:
    2,719
    Likes Received:
    29
    [Jan 6, 2011]
    what he said,
    #4
  6. vorsprung dork
    Offline

    vorsprung dork Member

    Joined:
    Jan 5, 2011
    Messages:
    256
    Likes Received:
    2
    [Jan 7, 2011]
    right thanks for that my lil bro who used to be an audi technition told me the same thing! i kind of didnt belive him cause its been doing it for about 9 months and it starts on the button every time! so the wee gimp was right after all! i may have to give him a brotherly man slap for that one! many thanks lads!
    #5
  7. quattrojames
    Offline

    quattrojames Moderator Staff Member Moderator

    Joined:
    Mar 28, 2008
    Messages:
    13,888
    Likes Received:
    477
    [Jan 7, 2011]
    #6
  8. adamss24
    Online

    adamss24 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 3, 2007
    Messages:
    3,358
    Likes Received:
    174
    [Jan 7, 2011]
    If its red then there is a problem with the ABS controller- it does not comunicate well with the instruments...thats the first sign the ABS controller is on its last legs, take-it off and send it for repair before it gets damaged beyond repair. It involves carefull soldering and re-sealing of the power wires...
    #7
  9. vorsprung dork
    Offline

    vorsprung dork Member

    Joined:
    Jan 5, 2011
    Messages:
    256
    Likes Received:
    2
    [Jan 7, 2011]
    thanks for that thread james! it seems to be right that! as ive just checked the battery wiv me volteater and its just over 12 volts engine off! as car hasnt been used for 23 hours thats good and straight to 14 and a bit volts straight away after starting! al av to keep me eye on that one! thanks adamss! dont like the sound of that! has anyone else had this abs controler brake warning light prob!!
    #8
  10. vorsprung dork
    Offline

    vorsprung dork Member

    Joined:
    Jan 5, 2011
    Messages:
    256
    Likes Received:
    2
    [Jan 24, 2011]
    since i posted this thread ive been back to school an learnt how to spell brake!! now that the frosty mornings have gone this brake light problem on start up has disapered! ive had my battery tested and its fine! weird or what? its been doing it for 9 months now its gone!
    #9
  11. mikeh126
    Offline

    mikeh126 Member

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Messages:
    152
    Likes Received:
    1
    [Jan 24, 2011]
    Yes - I've had this problem for the last 12 months. I've had the battery tested, and it's 12.5v in the morning, and the alt. is charging it OK (14.4v when running).
    If it's the ABS controller - where is that located? Can anyone point me in the right direction, please?
    #10

Share This Page