1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A4 2.5 TDI Cabriolet No brakes and No turbo

Discussion in 'A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)' started by boomkim1, Oct 10, 2012.

  1. boomkim1
    Offline

    boomkim1 New Member

    Joined:
    Apr 3, 2012
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    [Oct 10, 2012]
    I have recently had my a4 cabriolets cam belt replaced, however, it appears that in the process, I have lost brakes servo assistance and turbo boost. Perhaps something has happened to the vacuum pump in the process. Do the vacuum pumps on the 2.5tdi fail completely? Is there a way of telling whether it is the pump at fault?
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Oct 26, 2014]

  3. adamss24
    Offline

    adamss24 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 3, 2007
    Messages:
    3,421
    Likes Received:
    184
    [Oct 10, 2012]
    #2
  4. murran
    Offline

    murran Active Member

    Joined:
    Aug 10, 2010
    Messages:
    1,540
    Likes Received:
    34
    [Oct 10, 2012]
    ah, take the pump off the back of the n/s head. i bet whoevers changed the cambelt has lost or broken the drive bit. as you need to remove it to fit the cam alignment tool when doing the belt!
    or as adam said theyve snapped the plastic hose.

    take it back to the garage and kick off as theyve caused this!
    #3
  5. boomkim1
    Offline

    boomkim1 New Member

    Joined:
    Apr 3, 2012
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    [Oct 14, 2012]
    I would not let the same garage touch it with a flag pole, been a bad experience overall. Shall check out the pipe and if not remove the pump. Will update on how I get on. Thanks for the advice.
    #4

Share This Page