1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

a4 2.4 v6. wont idle please please help

Discussion in 'A4/S4 forum(B5 Chassis)' started by cammy43, Nov 8, 2011.

  1. cammy43
    Offline

    cammy43 New Member

    Joined:
    Nov 8, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    [Nov 8, 2011]
    got 2.4 v6. Changed coolant temp sensor yesterday and now it idles even worse than before along rough acceleration. Seems to have got worse. Keeps stalling at junctions and whenever i take my foot of accelerator. also the accelerator seems to twitch all on its own in time with rev fluctuations. Please help. gonna burn it shortly
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 30, 2014]

  3. aragorn
    Offline

    aragorn "Stick a V8 in it!" Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    15,614
    Likes Received:
    318
    [Nov 8, 2011]
    Did you use a genuine coolant sensor?

    Have you scanned for fault codes?

    The throttle twitch is just the stepper motor opening the throttle to stop (or to try and stop) the car from stalling, its normal on cable throttle cars.
    #2
  4. cammy43
    Offline

    cammy43 New Member

    Joined:
    Nov 8, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    [Nov 8, 2011]
    yeah scanned and no faulys found. any ideas. could it be a lambda sensor
    #3
  5. cammy43
    Offline

    cammy43 New Member

    Joined:
    Nov 8, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    [Nov 8, 2011]
    used a genuine coolant sensor.
    #4

Share This Page