1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A4 2.0 TFSI Quattro dynamik REVO ReMap Dyno

Discussion in 'Audi S4/A4/A4 Cab (B8 Chassis)' started by riggssuzuki, May 7, 2013.

  1. riggssuzuki
    Offline

    riggssuzuki Active Member

    Joined:
    Jan 15, 2012
    Messages:
    448
    Likes Received:
    47
    [May 7, 2013]
    Well here we go. I finally got the car rolling roaded in the hope that i could dispell all the doubters over REVOs claims of 305bhp.

    The chart speaks for itself. I have a very strong stock motor at 248.6bhp at the crank. In stock there is a strange dip at circa 3500.

    Check out the Mode 2 figures!!!!! I am delighted to say the least!!!

    [​IMG]

    297.1bhp, 354 lbft torque.... Superb.

    I am now ready for all the dyno this dyno that, its never acurate, it might have been too hot , too cold, too dry, too wet discussions

    :yahoo:
    #1
    Mcdubber1 and Audi Dynamik like this.
  2. Ads

    Ads

    [Oct 1, 2014]

  3. Audi Dynamik
    Offline

    Audi Dynamik Well-Known Member

    Joined:
    Sep 2, 2011
    Messages:
    2,168
    Likes Received:
    276
    [May 7, 2013]
    Thank God for that :) How come there is such a small difference between the performance modes and so high stock ?
    I take it you have the SPS then Rig ? How come Performance Mode 2 is better than 3 ? and what mode is ours running when it was remapped ?
    #2
  4. voorhees
    Offline

    voorhees Moderator Staff Member Moderator

    Joined:
    Dec 18, 2005
    Messages:
    15,145
    Likes Received:
    1,196
    [May 7, 2013]
    Impressive figures
    #3
    Audi Dynamik likes this.
  5. riggssuzuki
    Offline

    riggssuzuki Active Member

    Joined:
    Jan 15, 2012
    Messages:
    448
    Likes Received:
    47
    [May 7, 2013]
    Nope no SPS. They set it which ever way you request when its installed. Mine was on 1 but i got them to change it to 2 which is for VPower fuel i think. I am still shocked at the 248 stock figure. That is way over the 211 Audi advertise.
    #4
  6. riggssuzuki
    Offline

    riggssuzuki Active Member

    Joined:
    Jan 15, 2012
    Messages:
    448
    Likes Received:
    47
    [May 7, 2013]
    Hmmm. What next.........Bigger intercooler, turbo back exhaust????? Hmmm time to sell one of the kids...... :slap:
    #5
    Batman78 and Sandra like this.
  7. Audi Dynamik
    Offline

    Audi Dynamik Well-Known Member

    Joined:
    Sep 2, 2011
    Messages:
    2,168
    Likes Received:
    276
    [May 7, 2013]
    Youve got me confused here :scared2: What are the performance modes then ? Are they the three runs it had on the Rolling Road or are they the results of all the different settings of the SPS ?
    #6
  8. riggssuzuki
    Offline

    riggssuzuki Active Member

    Joined:
    Jan 15, 2012
    Messages:
    448
    Likes Received:
    47
    [May 7, 2013]
    They can set it into different settings when they are doing the re runs. They ran 4 runs. Stock,1,2 and 3. I chose 2 as 3 looked rubbish. It's nowt to do with the sps. It's done by the garage installing the map.
    #7
  9. Zafi
    Offline

    Zafi Active Member

    Joined:
    Nov 28, 2010
    Messages:
    426
    Likes Received:
    47
    [May 7, 2013]
    Did you ask them why the drive train losses varied so much?
    #8
  10. Audi Dynamik
    Offline

    Audi Dynamik Well-Known Member

    Joined:
    Sep 2, 2011
    Messages:
    2,168
    Likes Received:
    276
    [May 7, 2013]
    Ahh right i see now, I still don't understand why it is so high stock though ?
    #9
  11. scoTTy
    Offline

    scoTTy Active Member

    Joined:
    Jan 2, 2003
    Messages:
    1,959
    Likes Received:
    9
    [May 8, 2013]
    Shame the one thing I was interested in isn't shown : Boost pressure
    #10
  12. riggssuzuki
    Offline

    riggssuzuki Active Member

    Joined:
    Jan 15, 2012
    Messages:
    448
    Likes Received:
    47
    [May 8, 2013]
    Are you referring to the difference between wheel and crank horse power? If so then i dont see an issue. Using this it seems to be ball park. Wheel Horsepower to Crankshaft Horsepower Guestimator
    #11
  13. riggssuzuki
    Offline

    riggssuzuki Active Member

    Joined:
    Jan 15, 2012
    Messages:
    448
    Likes Received:
    47
    [May 8, 2013]
    Another small observation. I was getting high 30s mpg on mode 1. I had it set to mode 2 and got an astonishing 43.7mpg on the same run i do every day. similar conditions and driving style. happy days
    #12
  14. wolfie138
    Offline

    wolfie138 Active Member

    Joined:
    Nov 29, 2011
    Messages:
    259
    Likes Received:
    36
    [May 8, 2013]
    "They set it which ever way you request when its installed. Mine was on 1 but i got them to change it to 2 which is for VPower fuel i think."

    can you not change the map settings yourself w/out the SPS then?
    #13
  15. Audi Dynamik
    Offline

    Audi Dynamik Well-Known Member

    Joined:
    Sep 2, 2011
    Messages:
    2,168
    Likes Received:
    276
    [May 8, 2013]
    It turned out to be a fantastic run.
    Did they pull any fuses out of your car rig before they put it on the rolling road ? I have just had a look at Wallace Performance where you got yours done and they have exactly the same Rolling Road where i went to get mine done which only span the rear wheels and the the front wheels every so slightly.

    [​IMG]
    #14
  16. riggssuzuki
    Offline

    riggssuzuki Active Member

    Joined:
    Jan 15, 2012
    Messages:
    448
    Likes Received:
    47
    [May 8, 2013]
    Nope. Or not as far as i can tell. Its a map on the ECU. I cant see anyway i could access that.
    #15
  17. riggssuzuki
    Offline

    riggssuzuki Active Member

    Joined:
    Jan 15, 2012
    Messages:
    448
    Likes Received:
    47
    [May 8, 2013]
    Nope car on rollers, tied down and run job donw. No fuse pulling or the like.
    #16
  18. riggssuzuki
    Offline

    riggssuzuki Active Member

    Joined:
    Jan 15, 2012
    Messages:
    448
    Likes Received:
    47
    [May 8, 2013]
    Big thanks to Wallace performance.
    #17
  19. Mcdubber1
    Offline

    Mcdubber1 Member

    Joined:
    Nov 13, 2006
    Messages:
    249
    Likes Received:
    6
    [May 8, 2013]
    Mine had to get the abs disconnected as the brakes were cutting in, didn't they do that on yours? Mine is FWD btw!
    #18
  20. Audi Dynamik
    Offline

    Audi Dynamik Well-Known Member

    Joined:
    Sep 2, 2011
    Messages:
    2,168
    Likes Received:
    276
    [May 9, 2013]
    Who are you talking to me or Rig ?
    Mine is 4wd.
    #19
  21. wolfie138
    Offline

    wolfie138 Active Member

    Joined:
    Nov 29, 2011
    Messages:
    259
    Likes Received:
    36
    [May 9, 2013]
    shame, i was looking at another site and you can pick your map using the cruise control button, means you can turn off the map if you're taking the car in for service etc.

    just got a protune van in the carpark, had a look at their site but it's very bland w/ no details (ie figures) at all about what increases you can get.
    #20
  22. captainshortlegs
    Offline

    captainshortlegs New Member

    Joined:
    Aug 13, 2013
    Messages:
    25
    Likes Received:
    1
    [Sep 21, 2013]
    i found same thing with protune so i rang them , am still running there stage 1 now no problems and i havent lost the trafficlight drag strip challage yet .
    #21
  23. Audi Dynamik
    Offline

    Audi Dynamik Well-Known Member

    Joined:
    Sep 2, 2011
    Messages:
    2,168
    Likes Received:
    276
    [Sep 28, 2013]
    #22
  24. RSgeoff
    Offline

    RSgeoff Member

    Joined:
    Jun 30, 2013
    Messages:
    35
    Likes Received:
    5
    [Sep 29, 2013]
    Great figures. Is is running on Vpower with an uprated filter?

    Mine ran 235/280 on std unleaded last week.

    Std is 208 as 211 is in PS.
    #23

Share This Page