1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A3 2009 back speakers

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by deek19790, Jan 25, 2013.

  1. deek19790
    Offline

    deek19790 Member

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Messages:
    59
    Likes Received:
    0
    [Jan 25, 2013]
    Hi,

    The back speakers in the car are barely making a sound....they sound like tweeters on a very low volume.

    Front are fine and wiring is fine, does anyone else have this issue?

    D
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Oct 2, 2014]

  3. OCD-A3
    Offline

    OCD-A3 Member

    Joined:
    Jul 17, 2011
    Messages:
    113
    Likes Received:
    10
    [Jan 26, 2013]
    You don't have Bose, correct? The fronts are driven off the head unit, the rears and sub are driven off a small amp that's inside the sub enclosure.

    I'm afraid I don't have much advice, except it's probably an issue with the amp. If you want to check the connection, it's behind the panel on the left side in the hatch. There's a large plug that goes into the top of the sub enclosure

    Good luck! :thumbup:
    #2
  4. JohnE
    Offline

    JohnE 2005 A3 Sport 1.6 FSI

    Joined:
    Mar 19, 2012
    Messages:
    404
    Likes Received:
    33
    [Jan 26, 2013]
    Er - at the risk of starting with the obvious - what happens if you "fade" all the way to the rear on the headunit?
    #3
  5. mike foster
    Offline

    mike foster Fossie VCDS Map User

    Joined:
    Jan 16, 2010
    Messages:
    3,969
    Likes Received:
    79
    [Jan 26, 2013]
    My Concert II head unit does not have fade back to front, only balance left/right !
    #4
  6. amit91987
    Offline

    amit91987 Member VCDS Map User

    Joined:
    Nov 6, 2010
    Messages:
    103
    Likes Received:
    6
    [Jan 26, 2013]
    I have the same problem and have tried all the obvious solutions such as fading all the sound to the back speakers. Not much luck.

    #5
  7. deek19790
    Offline

    deek19790 Member

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Messages:
    59
    Likes Received:
    0
    [Jan 26, 2013]
    Hi ,

    When it fades to rear only it's like only tweeters On low volume....if I put stereo to half volume I can nearly hear it....if I fade to fronts I have to reduce volume as too loud.

    D
    #6
  8. JohnE
    Offline

    JohnE 2005 A3 Sport 1.6 FSI

    Joined:
    Mar 19, 2012
    Messages:
    404
    Likes Received:
    33
    [Jan 27, 2013]
    Hmm - again at risk of stating the obvious - sounds like a problem with the amp or the speakers. My aftermarket head unit makes the rears sound puny but only cos it's so much more powerful than the OEM unit was.
    I reckon your car is like mine (apart from you having quadlok connectors on the back of the headunit where mine has ISO) so there should be an amp in the sub as OCD-A3 describes.
    #7

Share This Page