1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A/C Problem - Communication issues between components??

Discussion in 'Audi S4/A4/A4 Cab (B8 Chassis)' started by elrao, May 10, 2013.

  1. elrao
    Online

    elrao Member

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Messages:
    349
    Likes Received:
    16
    [May 10, 2013]
    A/C doesn't work! Had gas checked and it is OK, so ran a VCDS scan and got the below. Had a similar issue in June 2011, fixed under warranty - I don't know the details (didn't run a scan that time) but they said it was a wire that needed replacing (took 2-3 days to order it in).

    Car went in for service and first MoT in January while still in warranty (just), they didn't pick up on the fault codes (which are dated Dec 2012) as Audi say they don't routinely run a fault code diagnostic when doing a service / health check!?!? Which is annoying as we took it back to Audi while in warranty in case anything like this was found!

    Faults indicate a communication error between the main switch panel (J255) and the central electronics module (J519), A/C Pressure/Temperature Sensor (G395) and Air Quality Sensor (G238). Then errors between the central electronics module (J519) and the A/C Pressure/Temperature Sensor (G395) and Air Quality Sensor (G238).

    Anyone had a similar issue, know where these sensors are or how I could check them? Is it easy to take the main switch panel out and check for a loose wire behind? Would the J519 communicate with G395 and G238 via J255 (in which case it could be a dodgy bus connection on J255?

    -------------------------------------------------------------------------------
    Address 08: Auto HVAC (J255) Labels: Redir Fail!
    Part No SW: 8T2 820 043 AF HW: 8T2 820 043 AF
    Component: KLIMA 3 ZONEN H08 0171
    Revision: D0000000 Serial number: 01111120090412
    Coding: 66140000
    Shop #: WSC 06335 000 00000
    VCID: 76E7BE01C1C445A80B0

    3 Faults Found:
    00457 - Control Module for Network (J519)
    013 - Check DTC Memory

    Date: 2012.11.22
    Time: 15:46:18

    00256 - A/C Pressure/Temperature Sensor (G395)
    008 - Implausible Signal

    Date: 2012.11.22
    Time: 15:46:18

    Freeze Frame:
    Temperature: 12.0°C

    01592 - Air Quality Sensor (G238)
    004 - No Signal/Communication

    Date: 2012.11.22
    Time: 15:46:20

    Freeze Frame:
    Temperature: 12.0°C

    -------------------------------------------------------------------------------
    Address 09: Cent. Elect. (J519) Labels: 8K0-907-063.clb
    Part No SW: 8K0 907 063 N HW: 8K0 907 063 N
    Component: BCM1 1.0 H25 0380
    Revision: 09025001 Serial number: 00000000507984
    Coding: 260050914034AF010001000000001D0D0F1D470A00010141000000
    Shop #: WSC 06335 000 00000
    VCID: 3A7F6A31B55CE1C82F8

    Subsystem 1 - Part No SW: 8K2 955 119 A HW: 8T2 955 119 Labels: 1KX-955-119.CLB
    Component: WWS 061109 H05 0070
    Coding: 00FD11

    Subsystem 2 - Part No SW: 8K0 955 559 HW: 8K0 955 559 Labels: 8K0-955-559.CLB
    Component: RLS H04 0003
    Coding: 025028

    Subsystem 3 - Part No SW: 8K0 941 531 AL HW: 8K0 941 531 AL
    Component: E1 - LDS H08 0090

    2 Faults Found:
    00256 - A/C Pressure/Temperature Sensor (G395)
    004 - No Signal/Communication

    Date: 2012.11.22
    Time: 15:46:00

    01592 - Air Quality Sensor (G238)
    004 - No Signal/Communication

    Date: 2012.11.22
    Time: 15:46:00
    -------------------------------------------------------------------------------
    Last edited: May 10, 2013
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 16, 2014]

  3. elrao
    Online

    elrao Member

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Messages:
    349
    Likes Received:
    16
    [May 13, 2013]
    Nobody had A/C problems like this in their B8? Would be just my luck to be the only one and to have it happen twice!
    #2
  4. johno5
    Offline

    johno5 New Member

    Joined:
    Sep 18, 2011
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    [May 30, 2013]
    I have the exact problem with my B8 , I Have changed the sensor & also found that the small purple wire to the plug was corroded so I solderd on a replacement plug with new repair wires from Audi. But after all that it still repeatedly blows number 5 fuse (so I think the next step is to try to find A broken wire) cant say im looking forward to this next step.
    #3
  5. johno5
    Offline

    johno5 New Member

    Joined:
    Sep 18, 2011
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0

Share This Page