1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A bit of a non-starter

Discussion in 'Diesel forum' started by di1250, Aug 22, 2012.

  1. di1250
    Offline

    di1250 New Member

    Joined:
    Aug 22, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    [Aug 22, 2012]
    I have a 2009 A3 1.9Tdie, which I've owned from new. As soon as it hit the magic 60,000 miles (just under 3 years old) it has intermittently refused to start from cold. Eventually, it will start but after a lot of effort. Audi have had the car for extended periods over the last 6 weeks (now on its 3rd visit to them) but other than changing the sensor on the crankshaft have been unable to diagnose what the problem is. It certainly seems to be something to do with the fuel system, and not electrical. Has anyone else had this problem - if so, what was the solution? I know from other posts that the 2.0Tdi has something similar.
    I'm getting to the stage where I'm tempted to get rid of the car and move away from VAG.
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Oct 25, 2014]

  3. bez101
    Offline

    bez101 Yorkshire & Humber Rep. Regional Rep VCDS Map User

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    8,920
    Likes Received:
    528
    [Aug 22, 2012]
    have you got any fault codes from audi ?
    #2
  4. di1250
    Offline

    di1250 New Member

    Joined:
    Aug 22, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    [Aug 22, 2012]
    No, afraid not
    #3

Share This Page