1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

8V VCDS Mods

Discussion in 'New A3/S3 (8V Chassis)' started by Silky-S3, Jan 5, 2014.

  1. veeeight

    veeeight I am a very pretty girl
    VCDS Map User Black Edition

    Joined:
    Jul 14, 2012
    Messages:
    6,849
    Likes Received:
    4,748
  2. Advert Guest Advertisement


  3. Martinbanshee

    Martinbanshee Well-Known Member
    TeamMisano quattro Audi S3 saloon

    Joined:
    Jun 7, 2014
    Messages:
    1,019
    Likes Received:
    704
    Does the latest S3 have needle sweep or does it need to be activated in vagcom?
     
  4. monopole

    monopole Well-Known Member

    Joined:
    Oct 19, 2012
    Messages:
    1,157
    Likes Received:
    467
    standard with s models now surely, i go with yes
     
  5. Silky-S3

    Silky-S3 Is loving his new 8V S3!

    Joined:
    Jan 30, 2009
    Messages:
    1,408
    Likes Received:
    337
    Standard
     
  6. Martinbanshee

    Martinbanshee Well-Known Member
    TeamMisano quattro Audi S3 saloon

    Joined:
    Jun 7, 2014
    Messages:
    1,019
    Likes Received:
    704
    Good to know
     
  7. Martinbanshee

    Martinbanshee Well-Known Member
    TeamMisano quattro Audi S3 saloon

    Joined:
    Jun 7, 2014
    Messages:
    1,019
    Likes Received:
    704
    I've got a cable I used on the TT 4 years ago, I guess I'll need new software for the S3 then.
     
  8. Silky-S3

    Silky-S3 Is loving his new 8V S3!

    Joined:
    Jan 30, 2009
    Messages:
    1,408
    Likes Received:
    337
    Anyone got anywhere with TPMS, ACC. ABS coding. New Beta is out as well!
     
  9. The Challinor

    The Challinor Well-Known Member
    Regional Rep Audi S3

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    4,336
    Likes Received:
    1,099
    And you get fancy red lights all around needles with ACC haha
     
    veeeight likes this.
  10. Martinbanshee

    Martinbanshee Well-Known Member
    TeamMisano quattro Audi S3 saloon

    Joined:
    Jun 7, 2014
    Messages:
    1,019
    Likes Received:
    704
    Are they to mark the set speed in ACC?
     
  11. The Challinor

    The Challinor Well-Known Member
    Regional Rep Audi S3

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    4,336
    Likes Received:
    1,099
    Yes, but light up when ignition turned on. It's a nice touch
     
  12. Martinbanshee

    Martinbanshee Well-Known Member
    TeamMisano quattro Audi S3 saloon

    Joined:
    Jun 7, 2014
    Messages:
    1,019
    Likes Received:
    704
    I likey ;)
     
    The Challinor likes this.
  13. sanrivera

    sanrivera Member

    Joined:
    Apr 30, 2014
    Messages:
    45
    Likes Received:
    6
    Can anyone help me remove component protection? What are the steps, please? I have installed a new MMI High unit and need to remove protection. Thanks.
     
  14. arad85

    arad85 Active Member

    Joined:
    Oct 20, 2013
    Messages:
    567
    Likes Received:
    139
    Has anyone found this yet? ACC menu is the one last thing I'd like to enable....
     
  15. The Challinor

    The Challinor Well-Known Member
    Regional Rep Audi S3

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    4,336
    Likes Received:
    1,099
    Dealer should do that for you, in going to ask mine to be done before / during pickup.
     
  16. h5djr

    h5djr Well-Known Member
    VCDS Map User Gold Supporter quattro Audi A3

    Joined:
    Jan 23, 2003
    Messages:
    8,929
    Likes Received:
    1,322
    My dealer did mine for me during an "Aftersales Evening" at the garage. It required connection via the OBD socket to the dealer's computer system and then it was activate via the an internet connection to Audi AG. Took about 10 minutes in total. The master tech who did it said this is how most things on the new A3 are activated.
     
  17. veeeight

    veeeight I am a very pretty girl
    VCDS Map User Black Edition

    Joined:
    Jul 14, 2012
    Messages:
    6,849
    Likes Received:
    4,748
    +3

    My dealer enabled mine when I picked the car up - took 10 mins, including the drive to and from the workshop.
     
  18. arad85

    arad85 Active Member

    Joined:
    Oct 20, 2013
    Messages:
    567
    Likes Received:
    139
    My dealer is a hundred or so miles away (carfile.net purchase) and I have VCDS so would like to do iut myself :) It will only be a bit somewhere in the rom.

    May well ask at the first service as 2 seems about right for most driving.
     
  19. h5djr

    h5djr Well-Known Member
    VCDS Map User Gold Supporter quattro Audi A3

    Joined:
    Jan 23, 2003
    Messages:
    8,929
    Likes Received:
    1,322
    One of the disadvantages of not buying from a local dealer!!!
     
  20. boltor

    boltor New Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    17
    Likes Received:
    10
    are you referring to just the standard ACC indictors and displays, or a different "hidden" menu?
     
  21. arad85

    arad85 Active Member

    Joined:
    Oct 20, 2013
    Messages:
    567
    Likes Received:
    139
    You can change the default distance. By default, it is on 3. I'd like to be able to set it to 2...
     
  22. Advert Guest Advertisement



    to hide this advert.
  23. arad85

    arad85 Active Member

    Joined:
    Oct 20, 2013
    Messages:
    567
    Likes Received:
    139
    Yes, but the £1200 I saved over my local dealer more than makes up for the fact I can't set the default ACC distance....
     
  24. jasso86

    jasso86 Active Member

    Joined:
    Feb 23, 2014
    Messages:
    215
    Likes Received:
    47
    What is ACC?
     
  25. arad85

    arad85 Active Member

    Joined:
    Oct 20, 2013
    Messages:
    567
    Likes Received:
    139
    The Challinor likes this.
  26. jasso86

    jasso86 Active Member

    Joined:
    Feb 23, 2014
    Messages:
    215
    Likes Received:
    47
    Ohhhh thanks.. can't watch youtube at work, but I will later.

    Can this be activated to any A3 8V (mine's gonna be a 1.8T S-tronic)
     
  27. arad85

    arad85 Active Member

    Joined:
    Oct 20, 2013
    Messages:
    567
    Likes Received:
    139
    No. You have to order it unfortunately.

    If you do a lot of stop/start driving or following cars on A/B roads and you can alter your order - do it. It works incredibly well with s-tronic
     
  28. cemerson

    cemerson Well-Known Member

    Joined:
    May 9, 2013
    Messages:
    4,205
    Likes Received:
    916
    Agreed - ACC is a must have (unless you are one of these types who are convinced that their masculinity is being threatened by driver aids)
     
    constvoid, The Challinor and veeeight like this.
  29. monopole

    monopole Well-Known Member

    Joined:
    Oct 19, 2012
    Messages:
    1,157
    Likes Received:
    467
    LMAO

    and shut up
     
  30. cemerson

    cemerson Well-Known Member

    Joined:
    May 9, 2013
    Messages:
    4,205
    Likes Received:
    916
    Haha, touched a nerve? :p
     
  31. jasso86

    jasso86 Active Member

    Joined:
    Feb 23, 2014
    Messages:
    215
    Likes Received:
    47
    Never heard of the system in the Mexican versions to be honest, and unfurtunately can't order it, as my car is already on the dealership. It's just a matter that I get off this plattform on wednesday (I work offshore for the oil industry) and sign the papers.

    I'll be presenting it soon.

    Thanks.
     
  32. arad85

    arad85 Active Member

    Joined:
    Oct 20, 2013
    Messages:
    567
    Likes Received:
    139
    Mexico...

    Enjoy :)
     
  33. Schizophonic

    Schizophonic Well-Known Member

    Joined:
    Jul 8, 2013
    Messages:
    726
    Likes Received:
    318
    thanks for taking the time to post. Might group them together in relation to which part they effect the car such as the DRL / Xenon

    You are missing a few other trivial adjustments like the auto dipping mirror and oil temp.
     
  34. coddy85

    coddy85 Active Member
    Team Daytona quattro Audi S1

    Joined:
    Jul 21, 2014
    Messages:
    270
    Likes Received:
    97
    Hi guys, there's a few mods I would like to do (and there is beer tokens for whoever is in the South East).

    Has Video in Motion been unlocked for the tech pack high?
     
  35. veeeight

    veeeight I am a very pretty girl
    VCDS Map User Black Edition

    Joined:
    Jul 14, 2012
    Messages:
    6,849
    Likes Received:
    4,748
    Video in Motion is not sanctioned by Ross-Tech.

    You have to use an alternative tool. Do a search on this forum, there are plenty of heated posts and threads on this subject.
     
  36. coddy85

    coddy85 Active Member
    Team Daytona quattro Audi S1

    Joined:
    Jul 21, 2014
    Messages:
    270
    Likes Received:
    97
    That's fine, wasn't asking if it was justified, just if it was possible.
     
  37. Grant

    Grant Well-Known Member
    VCDS Map User Audi RS3

    Joined:
    Dec 4, 2003
    Messages:
    1,206
    Likes Received:
    118
    As veeeight said, you can't activate Video In Motion (VIM) using VCDS.

    I have the tool to activate VIM for the Audi A3 (8V) and Golf Mk7, but I'm based in Aberdeen.
     
  38. coddy85

    coddy85 Active Member
    Team Daytona quattro Audi S1

    Joined:
    Jul 21, 2014
    Messages:
    270
    Likes Received:
    97
    Thanks for the reply. It seems that it's a full reflash of the MMI at the moment? I'm certainly not paying £80 for the privilege!
     
  39. msdmjb

    msdmjb Active Member

    Joined:
    Mar 19, 2014
    Messages:
    214
    Likes Received:
    141
    Has anybody had their car serviced after changing the settings? Rumour I heard is that the car is plugged in and 'reset' to the standard UK spec settings.
     
  40. sanrivera

    sanrivera Member

    Joined:
    Apr 30, 2014
    Messages:
    45
    Likes Received:
    6
    I'm looking to add a rear view camera to my A3. Does anyone know how the VCDS steps to activate the rear view display when the car is shifted to reverse?
     

Share This Page