1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

8p s3 alarm not activating???

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by Lil ad9, May 20, 2012.

  1. Lil ad9
    Offline

    Lil ad9 Member

    Joined:
    Jan 15, 2012
    Messages:
    68
    Likes Received:
    2
    [May 20, 2012]
    Only rrecently noticed this and not sure if I'm being a fool, but the alarm on my car does not seem to operate . Ad when I lock my car car the side lights only flash once where as in the manuel it says they should flash rapidly for about 30seconds. I have the disable buttons on the driver door and the flashing diode in the car and was ttold it had an alarm when purchased.it some thing I had thought about till recently but the alarm does not seem to work

    Any ideas
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 15, 2014]

  3. mjr901
    Offline

    mjr901 S3 Pollution Plus+ Edition

    Joined:
    Nov 24, 2011
    Messages:
    2,814
    Likes Received:
    515
    [May 20, 2012]
    every time you lock the car it's supposed to flash the hazards for 30 secs? that's not right.

    once for lock

    twice for unlock.

    As far as I'm aware. after setting the alarm. ie locking the car. there is a period of time say 1 min where the alarm isn't armed fully.

    Try leaving the windows down, then waiting. then flap around through the window etc.
    #2
  4. Gervais
    Offline

    Gervais New Member

    Joined:
    Apr 29, 2012
    Messages:
    16
    Likes Received:
    1
    [May 20, 2012]
    Lock it with drivers window down, wait a minute or two then pop the bonnet and open it.

    Either the interior sensors or the bonnet sensor should set it off.
    #3
  5. Cruiser89
    Offline

    Cruiser89 Advanced In Car Tech Site Sponsor

    Joined:
    Nov 25, 2009
    Messages:
    1,435
    Likes Received:
    197
    [May 20, 2012]
    Takes 30sec for the car to go to sleep and then to activate alarm mode.

    It shouldn't flash rapidly on lock. it should be how others have stated.
    #4
  6. Lil ad9
    Offline

    Lil ad9 Member

    Joined:
    Jan 15, 2012
    Messages:
    68
    Likes Received:
    2
    [May 20, 2012]
    Thanks for te help , it's working fine . I just dust have the patience , and in the hand book it says the lights will will flash for 30 secs which they didn't but no worries tried te window down leave for to mins then wave hand in and alarm went off thanks a lot peeps .
    #5
  7. Rom
    Offline

    Rom Member

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    444
    Likes Received:
    6
    [May 20, 2012]
    Save making a new thread....

    On an 04, should the LED be in the dash, up by centre speaker ?
    Never noticed it, even looked the other day. Not tested the alarm, but locking etc works fine.
    Also have the Tilt / Interior sensor buttons on the drivers door, so assume it has an alarm.
    #6
  8. shariain
    Offline

    shariain Well-Known Member

    Joined:
    May 15, 2004
    Messages:
    1,182
    Likes Received:
    186
    [May 21, 2012]
    My led is up on the Center of the dash by the Center speaker
    #7
  9. audicruiser
    Offline

    audicruiser Audi Heaven

    Joined:
    Feb 14, 2010
    Messages:
    1,863
    Likes Received:
    46
    [May 21, 2012]
    The hazards will flash for 30 seconds when the alarm has been triggered along with the siren and then stop....
    #8
  10. audicruiser
    Offline

    audicruiser Audi Heaven

    Joined:
    Feb 14, 2010
    Messages:
    1,863
    Likes Received:
    46
    [May 21, 2012]
    It's in the drivers side raised black plastic bit next to the speaker. Only look at night though as it's not very bright at all. They should of put in the doors like the B6 A4 in my opinion....
    #9

Share This Page