1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

-5.99° Steering Angle Sensor (G85) how to reset?

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by epox, Feb 27, 2014.

  1. epox
    Offline

    epox Active Member

    Joined:
    Oct 13, 2012
    Messages:
    625
    Likes Received:
    28
    hi tracking done but -5.99° showing on Steering Angle Sensor (G85) reading, how can i set this to 0 any ideas

    mark
    #1
  2. TDIQ
    Offline

    TDIQ 8L > 8P > 8V

    Joined:
    Jul 26, 2009
    Messages:
    777
    Likes Received:
    6
    #2
  3. epox
    Offline

    epox Active Member

    Joined:
    Oct 13, 2012
    Messages:
    625
    Likes Received:
    28
    great thanks

    mark
    #3
  4. epox
    Offline

    epox Active Member

    Joined:
    Oct 13, 2012
    Messages:
    625
    Likes Received:
    28
    not working for me error pop up when putting in 40168.

    cheers
    #4
  5. rupe
    Online

    rupe A3 TQS

    Joined:
    Jul 14, 2013
    Messages:
    186
    Likes Received:
    25
    #5
  6. epox
    Offline

    epox Active Member

    Joined:
    Oct 13, 2012
    Messages:
    625
    Likes Received:
    28
    all sorted, it was me just being a twat. was changing the softcoding rather than using the 40168 to login!!!!!:arco:
    #6
    s3dave and rupe like this.
  7. epox
    Offline

    epox Active Member

    Joined:
    Oct 13, 2012
    Messages:
    625
    Likes Received:
    28
    Sensor for Steering Angle (G85)

    Prerequisites:

    Start the vehicle.
    Turn the steering wheel one turn to the right and one turn to the left.
    Drive in a short distance straight line on a level surface at a speed not higher than 20 km/h.
    If the steering wheel is straight during the test drive then stop the vehicle with the wheels pointed straight.
    Ensure that the steering wheel is not moved again.
    Keep the engine running and do not switch off the ignition.
    System voltage at least 12.0 V.

    [Select]
    [03 - Brake Electronics]
    [Coding-II - 11] GOTO LOGIN NOT CODING AND ENTER 40168
    Enter 40168, to enable the basic setting.
    [Do it!]
    [Basic Settings - 04]
    Group 060
    [Go!]
    Activate the Basic Setting.
    [ON/OFF/Next]
    After a successful basic setting, field 2 should say "OK".
    [Done, Go Back]
    To make sure the basic setting was succesful, check the sensor again.
    [Measuring Blocks - 08]
    Group 004
    [Go!]
    Check field 1, the value has to be between -4.5 and +4.5 °.
    [Done, Go Back]
    [Close Controller, Go Back - 06]


    THIS MIGHT HELP SOMEONE

    cheers
    Mark
    #7

Share This Page