1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

4 Wheel Drive, is it working???

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by imported_dpo, Nov 5, 2004.

  1. imported_dpo

    imported_dpo Guest

    How can i tell that my 4 wheel drive is working i have a funny suspicion its not???
    How can this be tested??

    Cheers

    Dan Orchard
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. dickys3

    dickys3 Moderator
    Staff Member Moderator

    Joined:
    Oct 13, 2003
    Messages:
    2,955
    Likes Received:
    1
    You could try wheel spinning it!
     
  4. imported_dpo

    imported_dpo Guest

    Thats bloody hard in an S3 isnt it or do you mean if it wheel spins thats a sign that only the front are working?
     
  5. NWMark

    NWMark Member

    Joined:
    May 7, 2003
    Messages:
    202
    Likes Received:
    1
    grass (wet is better) is the easiest place to get all 4 wheels to spin.

    in the S3 on the road its dam hard to get all 4 wheels spinning.
     
  6. RichA3Turbo

    RichA3Turbo ...Watching you!
    Staff Member Moderator

    Joined:
    Jan 6, 2003
    Messages:
    5,089
    Likes Received:
    4
    the point is being missed here... if you CAN spin the wheels on tarmac, then it aint working!
     
  7. imported_dpo

    imported_dpo Guest

    Yes i thought that was what Dicky was trying to say!!

    Whats IHI Rich???
     
  8. RichA3Turbo

    RichA3Turbo ...Watching you!
    Staff Member Moderator

    Joined:
    Jan 6, 2003
    Messages:
    5,089
    Likes Received:
    4
    [ QUOTE ]
    Dan Orchard said:
    Whats IHI Rich???

    [/ QUOTE ]

    BIG Turbo /ubbthreads/images/graemlins/grin.gif
     
  9. imported_dpo

    imported_dpo Guest

    Rich I see you have done some extensive mods, how much has it cost you to get 317BHP and whats it like with that performance?? 0-60 times etc???
     
  10. cybrey

    cybrey Member

    Joined:
    Feb 16, 2004
    Messages:
    331
    Likes Received:
    0
    Cost him about 5 grand..

    I'm not sure hes done 0-60 yet .. or a 1/4 mile /ubbthreads/images/graemlins/smile.gif
     
  11. imported_dpo

    imported_dpo Guest

    Thats a really good price for that power where do i go to get all that done at once?? Also whats the 0-60 on that now??
     
  12. cybrey

    cybrey Member

    Joined:
    Feb 16, 2004
    Messages:
    331
    Likes Received:
    0
    [ QUOTE ]
    Dan Orchard said:
    Thats a really good price for that power where do i go to get all that done at once??


    [/ QUOTE ]
    Have a read of this. Most of the power comes from a new bigger turbo.. but he had to change a fair few other things as well.

    [ QUOTE ]
    Dan Orchard said:
    Also whats the 0-60 on that now??

    [/ QUOTE ]
    [ QUOTE ]
    cybrey said:
    I'm not sure hes done 0-60 yet .. or a 1/4 mile

    [/ QUOTE ]
     
  13. RichA3Turbo

    RichA3Turbo ...Watching you!
    Staff Member Moderator

    Joined:
    Jan 6, 2003
    Messages:
    5,089
    Likes Received:
    4
    [ QUOTE ]
    cybrey said:
    Cost him about 5 grand..

    I'm not sure hes done 0-60 yet .. or a 1/4 mile /ubbthreads/images/graemlins/smile.gif

    [/ QUOTE ]

    I said it without even speaking /ubbthreads/images/graemlins/smile.gif
     
  14. RichA3Turbo

    RichA3Turbo ...Watching you!
    Staff Member Moderator

    Joined:
    Jan 6, 2003
    Messages:
    5,089
    Likes Received:
    4
    Times will come when i get the traction control setup tomorrow (hopefully!)

    Rich
     
  15. cybrey

    cybrey Member

    Joined:
    Feb 16, 2004
    Messages:
    331
    Likes Received:
    0
    [ QUOTE ]
    RichA3Turbo said:
    I said it without even speaking /ubbthreads/images/graemlins/smile.gif

    [/ QUOTE ]
    I must have read it at least hundred times now /ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif
     
  16. RichA3Turbo

    RichA3Turbo ...Watching you!
    Staff Member Moderator

    Joined:
    Jan 6, 2003
    Messages:
    5,089
    Likes Received:
    4
    [ QUOTE ]
    cybrey said:
    [ QUOTE ]
    RichA3Turbo said:
    I said it without even speaking /ubbthreads/images/graemlins/smile.gif

    [/ QUOTE ]
    I must have read it at least hundred times now /ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif

    [/ QUOTE ]

    /ubbthreads/images/graemlins/grin.gif
     
  17. RichA3Turbo

    RichA3Turbo ...Watching you!
    Staff Member Moderator

    Joined:
    Jan 6, 2003
    Messages:
    5,089
    Likes Received:
    4
    [ QUOTE ]
    DickyS3 said:
    If you are going to do it, Don't tell us! When Richard was doing the conversion it felt like we were all going through it! You swear the car belonged to Audi-sport rather than Rich! /ubbthreads/images/graemlins/grin.gif

    The suspense at the end was a killer! Waiting for the day when he could finaly pick it up from AmD was very traumatic! (SP?)

    Rich.





    [/ QUOTE ]

    /ubbthreads/images/graemlins/laugh_roll.gif /ubbthreads/images/graemlins/laugh_roll.gif /ubbthreads/images/graemlins/laugh_roll.gif
     
  18. richy, u MUST have at least a rough idea of the 0-60? i'm just curious to know. is it at least faster then a S3? (would have thought it is, almost 100bhp more)
     
  19. RichA3Turbo

    RichA3Turbo ...Watching you!
    Staff Member Moderator

    Joined:
    Jan 6, 2003
    Messages:
    5,089
    Likes Received:
    4
    [ QUOTE ]
    pimpmyaudi said:
    richy, u MUST have at least a rough idea of the 0-60? i'm just curious to know. is it at least faster then a S3? (would have thought it is, almost 100bhp more)

    [/ QUOTE ]

    Well, i think i wrtoe this is another thread, im not sure.

    Did a 0-60 run when i had a boost leak (a b*tch of a leak too!)... Taking is upto 3500rpm in first then shifting to 2nd upto 60, i did a 6.1 0-60... Thats alreay faster than an S3. If i were to be able to use the power in first, then i would be faster through second too as i would be in the power band already... Reckon its good for low 5's easy.

    Rich
     
  20. StephaneS

    StephaneS Member

    Joined:
    Apr 27, 2004
    Messages:
    379
    Likes Received:
    0
    been in it and I confirm that it should be low 5's easy
     
  21. thats wicked, u should get the S3 seats if u havent already got them
     
  22. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  23. RichA3Turbo

    RichA3Turbo ...Watching you!
    Staff Member Moderator

    Joined:
    Jan 6, 2003
    Messages:
    5,089
    Likes Received:
    4
    [ QUOTE ]
    pimpmyaudi said:
    thats wicked, u should get the S3 seats if u havent already got them

    [/ QUOTE ]

    Nah not the S3 ones... too heavy! Going to go for some Sparco Torinos... Thought about proper bucket seats, but want the use of my rear seats still.

    Rich
     
  24. pwnorman

    pwnorman Member

    Joined:
    May 4, 2003
    Messages:
    410
    Likes Received:
    0
    [ QUOTE ]
    Robthehungrymonkey said:
    I think I know what's going on under Rich's bonnet better than my own car! /ubbthreads/images/graemlins/goofy.gif

    [/ QUOTE ]I think thats the same for everyone,i've seen more pictures of rich's car than i see my own car in the daylight.Look out the darkside is closing upon you.(meaning the pimps taking a good interest in your car rich /ubbthreads/images/graemlins/lol.gif)
     
  25. mramage

    mramage Member

    Joined:
    Jan 5, 2003
    Messages:
    516
    Likes Received:
    5
    Dan, switch off the ESP (if you have it), and boot it in the wet. If the fronts spin and keep spinning, well it's not working. If all is working well, they may momentarily spin before the Haldex wakes up and shifts torque to the rear. It should then just take off. You don't need a mad clutch destroying start, just smart off the line.
     

Share This Page