1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

4 bar fuel pressure regulator

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by djdougalno1, Oct 15, 2009.

  1. djdougalno1

    djdougalno1 Member

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    189
    Likes Received:
    1
    dose the s3 come with a 4 bar fule presure reg as standard
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. Dani_B19

    Dani_B19 Audi-sports own special child.

    Joined:
    Nov 9, 2008
    Messages:
    7,383
    Likes Received:
    102
    No 3 bar.
     
  4. Broken Byzan

    Broken Byzan Photographic Moderator
    Staff Member Moderator VCDS Map User Audi A4 quattro

    Joined:
    Apr 26, 2004
    Messages:
    13,021
    Likes Received:
    395
    A4 1.8t's were 4 bar
     
  5. djdougalno1

    djdougalno1 Member

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    189
    Likes Received:
    1
    so will any 4 bar pressure reg fit or dose it have to be a vag one
     
  6. MintyS3

    MintyS3 Works 60% the time, Everytime.

    Joined:
    Jul 2, 2008
    Messages:
    1,580
    Likes Received:
    4
    Doesnt need to be fitted to an S3 with a k04 if your thinking about it.

    I would of thought a fpr is an fpr...
     
  7. Broken Byzan

    Broken Byzan Photographic Moderator
    Staff Member Moderator VCDS Map User Audi A4 quattro

    Joined:
    Apr 26, 2004
    Messages:
    13,021
    Likes Received:
    395
    I am sure that as long as they bosch units then all good, but they are all different pressures so be aware of that. 4 bar from Audi A4s and Passats from 1995 to 2001 ish
     
  8. marcyp

    marcyp Only me

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Messages:
    126
    Likes Received:
    0
    im sure the fuel reg on my qts is a 4bar :think:
     
  9. S3 Paul

    S3 Paul Well-Known Member
    Regional Rep

    Joined:
    Oct 27, 2006
    Messages:
    2,815
    Likes Received:
    93
    I fitted a mk3 golf vr6 reg. its 4 bar and not too expensive.
     
  10. mattyboy199

    mattyboy199 Active Member

    Joined:
    Nov 13, 2005
    Messages:
    1,773
    Likes Received:
    17
    will it do anything though going 4bar ?
     
  11. Broken Byzan

    Broken Byzan Photographic Moderator
    Staff Member Moderator VCDS Map User Audi A4 quattro

    Joined:
    Apr 26, 2004
    Messages:
    13,021
    Likes Received:
    395
    Not unless your tune calls for it !

    No benefit just sticking one in randomly
     
  12. Ess_Three

    Ess_Three Active Member

    Joined:
    Feb 19, 2001
    Messages:
    5,383
    Likes Received:
    10
    As Mark says...not unless your map needs it.

    I tested adding one when at the Dyno with my S3 and lost power due to running too rich.
     
  13. djdougalno1

    djdougalno1 Member

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    189
    Likes Received:
    1
    amd technik are goin to build a custom map when all the upgrades are done an they say it will need a 4 bar reg
     
  14. ceS3r

    ceS3r Member

    Joined:
    Sep 25, 2012
    Messages:
    63
    Likes Received:
    1
    I'm thinking of getting an mbc +diode mode.. But, I read that if I'm gonna add some psi I should fit a 4 bar fpr. Car is a S3 8L BAM. Does it comes with 3 bar or 4 bar?
     
  15. Scullies

    Scullies Well-Known Member

    Joined:
    Feb 9, 2012
    Messages:
    1,403
    Likes Received:
    429
  16. Andrew@A.L.D

    Andrew@A.L.D May add NOS to 600+bhp?

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Messages:
    3,712
    Likes Received:
    474
    Don't do it, none of it
     
  17. badger5

    badger5 www.badger5.co.uk
    Site Sponsor

    Joined:
    May 28, 2004
    Messages:
    8,241
    Likes Received:
    1,168
    bad idea

    get it mapped properly dont be so pikey unless you dont care about risking your engine
     

Share This Page