1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

2009 S3 8P LED Bootlight not working

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by s3_trev, Dec 20, 2013.

  1. s3_trev

    s3_trev Northern Ireland
    Team Brill Red Gold Supporter VCDS Map User Audi S3

    Joined:
    Nov 29, 2013
    Messages:
    1,638
    Likes Received:
    503
    Pretty much as the title suggests. Ive replaced the entire rest of the car with LEDs and no issues at all. But for some reason the boot light LED is giving me problems. Ive tried a few different LEDs in it now, from push in LEDs, to buying a complete separate LED unit housing (which didnt work at all). It seems that the light will come on when the number plate lights are OFF. But wont otherwise. Sometimes I have noticed it flickering also.

    Do they maybe need a separate resistor of some kind? Thanks.
     
    #1 s3_trev, Dec 20, 2013
    Last edited: Dec 20, 2013
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. s3_trev

    s3_trev Northern Ireland
    Team Brill Red Gold Supporter VCDS Map User Audi S3

    Joined:
    Nov 29, 2013
    Messages:
    1,638
    Likes Received:
    503
    Also, I took care to get bulbs labelled as error free, or CANBUS etc.
     
  4. caraudiaye3

    caraudiaye3 Member

    Joined:
    Mar 14, 2013
    Messages:
    56
    Likes Received:
    4
    i have the same problem and would like a solution
     
  5. Lloydie22

    Lloydie22 Member

    Joined:
    Nov 9, 2013
    Messages:
    62
    Likes Received:
    9
    I also have the same problem after upgrading to LED's. All the other bulbs are fine, just the boot
     
  6. s3_trev

    s3_trev Northern Ireland
    Team Brill Red Gold Supporter VCDS Map User Audi S3

    Joined:
    Nov 29, 2013
    Messages:
    1,638
    Likes Received:
    503
    Ok well this is good that its not just me. I have been doing some research guys and I think we may need to use resistors of some kind. If you skip to 3:53 mins into this video;

    Audi A3 LED Install - 8P Chassis - YouTube

    That is what I mean. I have also just ordered these of ebay:

    2 x T10 501 W5W CANBUS NO ERROR LED Sidelight Load Resistors | eBay

    I have no idea if they will work but its worth a shot. If they do I will cut them and solder them in-line. Although they do say sidelight bulb, the boot had the same light (W5W) so I'm thinking it could work. Doubt il get them before xmas though.
     
  7. SPARTAN91

    SPARTAN91 RED FIVE STANDING BY
    Regional Rep TDi Gold Supporter Team Silver Audi A3

    Joined:
    Nov 11, 2012
    Messages:
    450
    Likes Received:
    125
    I had the same problem last year when I changed all my lights to LED's,the only one I could get to work in the boot was provided by forum member t8ups
     
    #6 SPARTAN91, Dec 20, 2013
    Last edited: Dec 20, 2013
    t8ups likes this.
  8. s3_trev

    s3_trev Northern Ireland
    Team Brill Red Gold Supporter VCDS Map User Audi S3

    Joined:
    Nov 29, 2013
    Messages:
    1,638
    Likes Received:
    503
    Does it come on and stay on when its supposed to? No flickering or anything like that? Id be interested to know if he wired in a resistor of some kind inside the bulb housing.
     
  9. t8ups

    t8ups Site Sponsor
    Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    Jun 22, 2011
    Messages:
    1,413
    Likes Received:
    343
    Whats your doing?

    Trups
     
  10. t8ups

    t8ups Site Sponsor
    Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    Jun 22, 2011
    Messages:
    1,413
    Likes Received:
    343
    I can supply it, custom bulb designed for the standard Audi A3 boot light which works.

    Trups
     
  11. t8ups

    t8ups Site Sponsor
    Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    Jun 22, 2011
    Messages:
    1,413
    Likes Received:
    343
    s3_trev likes this.
  12. t8ups

    t8ups Site Sponsor
    Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    Jun 22, 2011
    Messages:
    1,413
    Likes Received:
    343
    No resistor, all in the bulb, direct plug and play.

    Trups
     
  13. s3_trev

    s3_trev Northern Ireland
    Team Brill Red Gold Supporter VCDS Map User Audi S3

    Joined:
    Nov 29, 2013
    Messages:
    1,638
    Likes Received:
    503
    Thanks for posting. Its good to hear you can offer a working solution! If you dont mind me asking, how come your bulbs work while others dont, if you dont have a resistor? What's different about yours? That's a genuine question by the way I am not trying to sound smart.
     
    t8ups likes this.
  14. t8ups

    t8ups Site Sponsor
    Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    Jun 22, 2011
    Messages:
    1,413
    Likes Received:
    343
    Hi.

    its fine to ask. I stand by everything I sell and offer a refund if it don't work.

    The bulb was designed when I made the panels for the lamp, I knew the wattage of the bulb had to be close to the OE 5w it needs, if not then it wont work. like you I tried loads of different off the shelf bulbs which failed to light up, the ones I have designed have the correct working current so will fire up without turning back off. The bulbs have a resistor built into the Bulb, they are not bulky and are attached out the way at the back of the board so its neat, tidy and look smart.

    lloydie22 is having trouble with his, he bought the kit last week, until he lets me know I don't know whats up with his but it may just be down to the contacts on the connector not making contact so is a easy fix.

    I have sold over 250 of the boot bulbs just for the 8P all over the world and all have worked, like you I get customers who come just for the boot light as they have tried others before and have virtually given up.

    The bulb is £7 and £2 postage.

    Give it a try, if it don't work I will refund you fully including the postage and the postage you pay to return it. :)

    Trups
     
  15. Lloydie22

    Lloydie22 Member

    Joined:
    Nov 9, 2013
    Messages:
    62
    Likes Received:
    9
    I have pm'd you. Its an error on my behalf and not the bulb i'm sure! I wasnt knocking your bulbs there great
     
    t8ups likes this.
  16. coxy8329

    coxy8329 Member

    Joined:
    Nov 21, 2011
    Messages:
    167
    Likes Received:
    19
    I had the same issue, Lloydie22. I solved the issue I was having by soldering Trups lamp straight to the connector. Works great.
     
    t8ups likes this.
  17. t8ups

    t8ups Site Sponsor
    Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    Jun 22, 2011
    Messages:
    1,413
    Likes Received:
    343
    Wasn't implying you was bud, just want it to be working so you can enjoy what you have bought from me. :)

    Trups
     
  18. t8ups

    t8ups Site Sponsor
    Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    Jun 22, 2011
    Messages:
    1,413
    Likes Received:
    343
    They are fiddly to fit but once you have done a few around the car they are a doddle, I could fit a sportback A3 with light pack within less than 10 mins now lol.

    Trups
     
  19. s3_trev

    s3_trev Northern Ireland
    Team Brill Red Gold Supporter VCDS Map User Audi S3

    Joined:
    Nov 29, 2013
    Messages:
    1,638
    Likes Received:
    503
    You sound like a top bloke mate. Thanks. I will def be ordering one of those then. Do you have a PayPal address I can send payment to?
     
  20. t8ups

    t8ups Site Sponsor
    Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    Jun 22, 2011
    Messages:
    1,413
    Likes Received:
    343
    Hi.

    Paypal is trups_27@hotmail.com

    Please make sure there is a postal address.

    Postage quote is to the uk.

    Thanks
     
    s3_trev likes this.
  21. s3_trev

    s3_trev Northern Ireland
    Team Brill Red Gold Supporter VCDS Map User Audi S3

    Joined:
    Nov 29, 2013
    Messages:
    1,638
    Likes Received:
    503
    Well folks I can now confirm that the problem has been fixed, and was indeed due to the boot light needing resistors. I actually ended up with two working solutions, as I managed to get a previous LED that I purchased working, by wiring in a resistor that I got from ebay. But then I also purchased a bulb from Trups, which worked as intended, without having to wire in any resistor, you just need to fix it into the OEM light housing. I would also recommend Trups in general as he is a very helpful guy and can be trusted to post out any items you get from him. Case closed :arco:

    Pic of finished product tested and working

    [​IMG]

    Thanks for everyone that input to the thread. If anyone has any questions just PM me.
     
  22. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  23. Lloydie22

    Lloydie22 Member

    Joined:
    Nov 9, 2013
    Messages:
    62
    Likes Received:
    9
    Good news mate. Looks good! I cam also vouch for trups aswell, top guy
     
    s3_trev likes this.
  24. ounce

    ounce New Member

    Joined:
    Jun 25, 2014
    Messages:
    9
    Likes Received:
    1
    Are you still selling them? I wish i could of bought your kit instead i purchased one from ebay and im really disappointed:( i just need the boot led now after loads of grief i cant afford another set

     
    t8ups likes this.
  25. LEE69

    LEE69 07 170 DSG

    Joined:
    Jul 30, 2013
    Messages:
    1,367
    Likes Received:
    181
    Pm Him mate T8ups is great got all my interior leds and sidelights of him.
     
    t8ups likes this.

Share This Page