1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

2008 1.4 TFSI A3 - MPG display trouble?

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by RyanCopter, Aug 10, 2013.

  1. RyanCopter
    Offline

    RyanCopter New Member

    Joined:
    Aug 10, 2013
    Messages:
    23
    Likes Received:
    1
    Got an approved used A3 today but can't for the life of me figure out how to display the MPG figures etc. on the dash, I looked in the manual and it suggested buttons on the windscreen wiper stock but I don't have any? A bit stuck! lol

    Also if anyone knows of any cool tricks or useful tips for me that would be fantastic too :)
    #1
  2. RobbieWebs
    Offline

    RobbieWebs Active Member

    Joined:
    Apr 1, 2013
    Messages:
    850
    Likes Received:
    170
    Yup1 button on the bottom of the wiper stalk and on the end an up and down selector.
    When I was younger I got in trouble for pressing things ... Just have a play about lol :)
    #2
  3. JayT
    Offline

    JayT New Member

    Joined:
    Jul 1, 2012
    Messages:
    27
    Likes Received:
    3
    If you have the base model it doesn't come with DIS sadly.

    Do you have the LCD screen between the dials? If so then DIS can be added with not a lot of effort at all.
    #3
  4. rocketpaul
    Offline

    rocketpaul New Member

    Joined:
    Jul 3, 2013
    Messages:
    29
    Likes Received:
    4
    I also have 2008 1.4tfsi, i dont have DIS either. It was so depressing when I found out. But I would take a 1.4TFSI non DIS over a 1.6 with DIS any day.
    #4
  5. RyanCopter
    Offline

    RyanCopter New Member

    Joined:
    Aug 10, 2013
    Messages:
    23
    Likes Received:
    1
    image.jpg Sorry for the image being sideways on my phone sitting outside work, that's what my dials look like and I deffo don't have any buttons on the wiper stock :) and yes rocketpaul totally agree it was either the 1.4 TFSI or a 1.6 I made the right decision
    #5
  6. RyanCopter
    Offline

    RyanCopter New Member

    Joined:
    Aug 10, 2013
    Messages:
    23
    Likes Received:
    1
    Nobody any ideas? ah well, I'll continue watching my fuel disappear under enthusiastic driving! lol
    #6
  7. JayT
    Offline

    JayT New Member

    Joined:
    Jul 1, 2012
    Messages:
    27
    Likes Received:
    3
    You will need to buy & fit a new wiper stalk with buttons for around £30 and then have someone with VCDS come and activate the DIS.
    #7
  8. RyanCopter
    Offline

    RyanCopter New Member

    Joined:
    Aug 10, 2013
    Messages:
    23
    Likes Received:
    1
    Ooh interesting, might have to look into this, apologies but what does VCDS stand for? And would you happen to know is there another way to read mpg on the base model?
    #8
  9. JayT
    Offline

    JayT New Member

    Joined:
    Jul 1, 2012
    Messages:
    27
    Likes Received:
    3
    VCDS is software that allows you to communicate with the car and reprogram various modules among many other things!

    I believe there are certain apps for phones that have dongles that plug into the diagnostics port that can read MPG & other things but I think they're like £100. The cheapest way to do it would probably be to fit the wiper stalk.
    #9
  10. RyanCopter
    Offline

    RyanCopter New Member

    Joined:
    Aug 10, 2013
    Messages:
    23
    Likes Received:
    1
    Oh right I take it that's what they use for remaps then? Just never heard of the software before, yeah I'll definitely have to look into the wiper stock route as it definitely sounds the most straight forward way to do things, thanks for the advice
    #10
  11. NHN
    Offline

    NHN Modmetractor

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    27,228
    Likes Received:
    1,220
    Not if he doesn't have the lcd in the 1st place, needs a whole cluster upgrade to be able to enable dis, if his is just the old icon/lamp style with no lcd when ignition is turned on.

    We offer supply/fit for the cluster upgrade, not cheap, but certain cheaper than audi direct.
    #11

Share This Page