1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

2005 a4 2.0 tdi car vibrating/shaking in whislt stationary

thuss Dec 8, 2012

  1. thuss

    thuss New Member

    11
    1
    1
    Hi

    I was wondering if anybody has the following problem with their a4 2.0tdi-

    1.vibrating/shaking whilst stationary

    I have depressed the clutch and the car still shakes. The revs are constant at about 9000, no loss of power the revs don't hunt. There is no smoke or warning lights.

    I have read somewhere that it could be the flywheel, a eletrically controlled mounting (does this model have one), dirty connection on the injectors or the injectors themselves?

    Any help would be appreciated.
     
  2. jdp1962

    jdp1962 Grumpy Old Moderator Staff Member Moderator Team V6 TFSI Owners Group Gold Supporter Team Tornado quattro Audi S4 Black Edition s tronic

    8,060
    2,510
    113
    Revving at 9000rpm might have something to do with it, heheheh!
     
  3. Molnboman

    Molnboman Well-Known Member

    1,338
    193
    63
    Is it noticeable in first and second gear too on accleration?

    BR
    A
     
  4. thuss

    thuss New Member

    11
    1
    1
    No I'd say its only noticeable whilst stationary.

    I meant 900 rpms.
     
  5. dieseldoug

    dieseldoug Member

    240
    52
    18
    whats the miles, its possible an injector not firing at low RPM, is the power still there while driving?
    If you are using supermarket fuel get shell or BP and try that (supermarket fuel no too good) if the problem is still there go to your local DIY shop and look for diesel fuel injector cleaner, if all fails look at dealer for the trouble shooting.
     
  6. thuss

    thuss New Member

    11
    1
    1
    there is no loss of power and I only use shell or BP. So it couldnt be a dirty EGR valve or damaged mounting?
     
  7. Molnboman

    Molnboman Well-Known Member

    1,338
    193
    63
    Don't think it's your dual mass flywheel y the sounds of it then....your wallet will be relieved...not sure what else to suggest...do you have a friendly garage who will run a diagnostic check for you.

    Kee us in the loop.

    BR
    A
     
  8. thuss

    thuss New Member

    11
    1
    1
    will do
     
  9. ChrisShepB7

    ChrisShepB7 Member

    62
    2
    8
    Possibly either dirty EGR valve or engine mounts are knackered like mine, if you get it scanned it should come up with an engine mount solenoid fault if it is your engine mounts
     

Share This Page