1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

2.5tdi cold starting issue

JimLoskot Aug 2, 2011

  1. JimLoskot

    JimLoskot Member

    159
    2
    18
    I'm starting to have trouble when starting from cold, its fires over first time and the revs go up but then it just dies, it will carry on doing this untill I give it loads of throttle. this happens with both sets of keys.
    I have done some searching which suggests it may be the immobiliser or the coolant temp sensor (this was replaced last year). It starts fine without any throttle after its had a quick run out. seems to me like the car doesn't know its cold, what other sensors tell the ecu that the engine is cold?
    oviously getting it scanned would be ideal but any other suggestions or ideas first?
    Its had a new battery and coolant temp sensor and new cam belt/ thermostat/ water pump/ coolant recently.
    Thanks in advance
    Jim
     
  2. quattrojames

    quattrojames Moderator Staff Member Moderator Audi A6 Audi Avant Owner Group

    14,039
    565
    113
    Glow plugs or fuel pump timing perhaps?
     
  3. JimLoskot

    JimLoskot Member

    159
    2
    18
    don't think so because its only just started happening and its far too warm for the glow plugs
     
  4. Mike B

    Mike B Well-Known Member

    1,091
    40
    48
    Electrical fault?have you checked the connectors on the loom for poor contacts
     
  5. Turkster

    Turkster Bro.Paul 2.5TDI Quattro Sport

    2,796
    47
    48
    plug it in mate, we could be here for hours guessing, my moneys on a sensor, does white smoke come out if it when it does finally fire up ?
     

Share This Page