1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

2.5 V6 TDI Strange issue after cambelt change

Discussion in 'A6/S6/Allroad forum (C5 Chassis)' started by wesmaster, May 29, 2013.

  1. wesmaster
    Offline

    wesmaster Member

    Joined:
    Apr 22, 2012
    Messages:
    299
    Likes Received:
    18
    [May 29, 2013]
    Hi, this is a strange one, A6 allroad auto in for cambelt/wpump/thermostat, all goes ok. Car comes backwith following fault: every now and again ABS ans Traction light oh and air suspension fault. Cant work it out.... vcds says check faults on other ecus, injection is slightly advanced, I knew that, did throw a code. Turns out that because the inj timing was 3 degrees too advanced the engine ecu put faults in 3 other ecus and put into limp mode. Set inj timing to perfect and runs like a dream.
    Last edited: May 29, 2013
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 16, 2014]

  3. adamss24
    Offline

    adamss24 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 3, 2007
    Messages:
    3,358
    Likes Received:
    174
    [May 29, 2013]
    I think you will find the fault will re-occur shortly ! If the timing is within spec then the car is ok, i suspect faulty N75, dirty fuel filter or a combination of all 3 above...
    #2
  4. wesmaster
    Offline

    wesmaster Member

    Joined:
    Apr 22, 2012
    Messages:
    299
    Likes Received:
    18
    [May 30, 2013]
    Cheers Chris, spoke with him today, said it is running well. fingers crossed.
    #3
  5. adamss24
    Offline

    adamss24 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 3, 2007
    Messages:
    3,358
    Likes Received:
    174
    [May 30, 2013]
    Has he taken it to high speeds on motorway ? That's when it really happening....
    #4

Share This Page