1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

2.0 TFSI Won't start

Discussion in 'Audi S4/A4/A4 Cab (B7 Chassis)' started by weekenny, Jun 27, 2011.

  1. weekenny
    Offline

    weekenny Member

    Joined:
    May 26, 2011
    Messages:
    62
    Likes Received:
    5
    Ok so the car ran fine 2 weeks ago when I parked it up to go on holiday, I got back and it won't start.

    Checked and the top of one coil pack was swollen and out of place, very odd so I changed the coils (model A to F) and the plugs (ngk to bosch). Still no joy.

    Checked and the ecu fuse along with the rest are ok.

    But still the car just turns over but refuses to start, any ideas??


    Cheers
    #1
  2. bez101
    Online

    bez101 Yorkshire & Humber Rep.

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    8,740
    Likes Received:
    494
    get it scanned for fault codes
    could be the crank sensor
    or a few other things hard to guess and could cost loads with out a scan
    #2
  3. weekenny
    Offline

    weekenny Member

    Joined:
    May 26, 2011
    Messages:
    62
    Likes Received:
    5
    Sorted now I realised there was another ECU surge fuse (25a) under the ECU in addition to the ECU fuse in the box.

    Was a mission getting the ecu cover off as the wiper arm on that side is stuck solid but some fiddling got that bolt in that corner of the cover the rest was sliding and twisting of the cover while moving the ECU to get it in /out. Fiddly but possible.
    #3

Share This Page