1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

2.0 TFSI Quattro (8P) Sportback. AWD stropped working at same time reversing senso

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by TonyH50, Feb 12, 2011.

  1. TonyH50
    Offline

    TonyH50 A3 2.0 TFSI Quattro Sport

    Joined:
    Feb 10, 2011
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    [Feb 12, 2011]
    2.0 TFSI AWD stopped working, No ECL, and rear parking sensors stopped working too
    Noticed AWD not working, too much wheelspin and traction control light flashing. See VAG-COM extract below. Then noticed rear parking sensors not working giving a continuous tone when selecting reverse. Reckon loose electrical connection so drove over some speed bumps. Problem went away. Sensors and AWD now working.

    Any suggestions where a common connector for reversing sensors and supply to Haldex clutch might be?


    Address 22: AWD Labels: 1K0-907-554.lbl
    Part No: 1K0 907 554
    Component: HALDEX 4Motion 0101
    Coding: 0000001
    Shop #: WSC 00000 000 00000
    VCID: EAF593EABCF9
    3 Faults Found:
    00003 - Control Module
    014 - Defective - Intermittent
    02248 - Valve for Controlling Clutch Operating Angle (N373)
    014 - Defective - Intermittent
    00448 - Haldex Clutch Pump (V181)
    014 - Defective - Intermittent
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Dec 25, 2014]

  3. NHN
    Offline

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    27,510
    Likes Received:
    1,274
    [Feb 13, 2011]
    Year?
    #2
  4. TonyH50
    Offline

    TonyH50 A3 2.0 TFSI Quattro Sport

    Joined:
    Feb 10, 2011
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    [Feb 25, 2011]
    October 2004
    #3

Share This Page