1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

2.0 TDI Misfire on start up.

Discussion in 'Audi S4/A4/A4 Cab (B7 Chassis)' started by P Crr, Sep 9, 2010.

  1. P Crr
    Offline

    P Crr Member

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    [Sep 9, 2010]
    I have 2005 2.0 TDI which when started after being stood overnight seems to misfire when 1st started. Car will run rough for a few seconds than clear and then run fine. After the initial start car will then start fine until left for a long time. The other day I left car for 2 days and problem was worse. I have had car plugged into diagnostic machine and no faults are showing. Any ideas??
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Dec 27, 2014]

  3. Wrath
    Offline

    Wrath Well-Known Member

    Joined:
    Apr 7, 2009
    Messages:
    1,189
    Likes Received:
    41
    [Sep 9, 2010]
    I'm sure someone will step in here and say I'm talking cr*p but have you driven it until it's warm and then accelerated hard for a bit to make that any soot buildup is burned and kicked out of the exhaust?
    #2
  4. P Crr
    Offline

    P Crr Member

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    [Sep 9, 2010]
    Car is not driven that gentle anyway.
    #3
  5. AudiMafia
    Offline

    AudiMafia Member

    Joined:
    Apr 22, 2009
    Messages:
    403
    Likes Received:
    13
    [Sep 9, 2010]
    car runs rough on cold start after few mins, but then it could be fuel pump!?!
    #4
  6. P Crr
    Offline

    P Crr Member

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    [Sep 9, 2010]
    No problems with running other than for a few seconds after cold start. No faults stored.
    #5
  7. albi
    Offline

    albi New Member

    Joined:
    Jan 7, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    [Jan 7, 2012]
    HI, I have exactly the same problem on a 2008 passat and was wondering if you had resolved the problem
    #6
  8. Wrath
    Offline

    Wrath Well-Known Member

    Joined:
    Apr 7, 2009
    Messages:
    1,189
    Likes Received:
    41
    [Jan 7, 2012]
    Possible EGR clogged up.
    #7
  9. outsideline
    Offline

    outsideline Member

    Joined:
    Dec 6, 2011
    Messages:
    191
    Likes Received:
    1
    [Jan 7, 2012]
    look into injector leak off pipes. sounds like your getting air in there over time, is it taking long to crank then start???

    if you have any air getting into the fuel system it will leak off back to the tank.
    #8
  10. tubby
    Offline

    tubby Member

    Joined:
    Dec 20, 2011
    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    [Jan 7, 2012]
    is it using any coolant and do you get any white smoke from cold could be the start of head gasket leaking!burning of water building up in one of the cylinders...
    #9
  11. sidibear
    Offline

    sidibear Looking for Zombies !! Staff Member Moderator

    Joined:
    Nov 5, 2008
    Messages:
    2,096
    Likes Received:
    466
    [Jan 8, 2012]
    Is it making a clattering noise when it first cranks and fires?
    #10

Share This Page