1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

2.0 tdi accelerate problem

Discussion in 'Audi S4/A4/A4 Cab (B7 Chassis)' started by mm707, May 26, 2012.

  1. mm707
    Offline

    mm707 Member

    Joined:
    Mar 26, 2011
    Messages:
    227
    Likes Received:
    3
    Hi,

    The car runs fine when cruising along but when I accelerate there is a slight pause and stutter before it actualy accelerates. it also does it on cruise control when you lift the stalk. It's had a new egr about 5k ago as well as 4 injectors and loom on recall about a year ago.

    I've started by putting in a new fuel filter but it's made no difference.

    Any ideas where to look for a diy attempt at resolving this ?

    Thanks

    2.0 TDI 170 2007
    #1
  2. Wrath
    Offline

    Wrath Well-Known Member

    Joined:
    Apr 7, 2009
    Messages:
    1,187
    Likes Received:
    40
    Sounds like there maybe a hole in a hose possibly the one leading from the EGR.
    #2
  3. Mr.Sline
    Offline

    Mr.Sline New Member

    Joined:
    May 4, 2012
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Let me know how you get on pal, iv got the exact same problem, very annoying..
    #3
  4. jaygeezer871
    Offline

    jaygeezer871 Member

    Joined:
    Oct 7, 2009
    Messages:
    166
    Likes Received:
    2
    Does the engine stutter when the car is stationary out of gear?
    #4
  5. mm707
    Offline

    mm707 Member

    Joined:
    Mar 26, 2011
    Messages:
    227
    Likes Received:
    3
    Does the engine stutter when the car is stationary out of gear?

    no - slightly uneven tickover now and then but other times its fine. Going to put some millers injector cleaner through this weekend and see if it makes any difference.
    #5
  6. jaygeezer871
    Offline

    jaygeezer871 Member

    Joined:
    Oct 7, 2009
    Messages:
    166
    Likes Received:
    2
    Assuming its manual could it not be transmission ie clutch & dmf rather than engine as it only does while on the move?
    Im no expert but thinking it through logically having read all the past threads on forums like this?
    #6
  7. Wombatwilson
    Offline

    Wombatwilson New Member

    Joined:
    Jul 18, 2011
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Does this happen around 1600-1800rpm?
    #7
  8. mm707
    Offline

    mm707 Member

    Joined:
    Mar 26, 2011
    Messages:
    227
    Likes Received:
    3
    I guess it probably does - I'll have a look next time I'm out but it is definately just as I'm accelerating
    #8
  9. podgemasterson
    Offline

    podgemasterson New Member

    Joined:
    Apr 21, 2012
    Messages:
    12
    Likes Received:
    1
    I have the very same problem and yes thats when it happens, so annoying
    #9

Share This Page