1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

1999 A3 1.6 misfire / emissions

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by jamesmowat, Jun 20, 2012.

  1. jamesmowat

    jamesmowat New Member

    Joined:
    Jun 20, 2012
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Afternoon chaps.

    My 1999 A3 1.6 is giving me a lot of grief! It is hunting on idle (which i hear is common with this engine) it also has a slight misfire, mainly when under load.

    i have noticed it also seems to be using quite a bit of water.

    These problems seem to be why it has failed the MOT on emissions. Does anyone have any ideas what could be the problem/had any similar issues themselves?

    Could it be the Lambda?

    Any help would be awesome, thanks guys
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. jamesmowat

    jamesmowat New Member

    Joined:
    Jun 20, 2012
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    ps.... it failed the MOT on Co2 and HC
     
  4. Sandra

    Sandra MODERATOR
    Staff Member Moderator Gold Supporter TeamMisano quattro Audi S3

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Messages:
    19,153
    Likes Received:
    3,600
    Welcome to ASN.any pics of the car? The guys will be along shortly. Have a read at the faqs at the top of the page, lots of good info in there. Enjoy the forum James. :) x
     
  5. BtownA3

    BtownA3 Member

    Joined:
    Jan 14, 2012
    Messages:
    74
    Likes Received:
    1
    You checked the state of the Plugs ?
     

Share This Page