1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

1998 S4 Avant Central Locking Problem

Discussion in 'A4/S4 forum(B5 Chassis)' started by tonybolony, Jun 22, 2010.

  1. tonybolony

    tonybolony Member

    Joined:
    Mar 18, 2010
    Messages:
    130
    Likes Received:
    1
    Hi all,

    I recently aquired an S4 1998, and there a few issues with it, most i have sorted, but the one issue that baffles me is the central locking, and the keys.

    Basically the Central locking does not work, i out in the key and turn the clock, and it only locks the door i have the key in. The pump is connected but makes no noise at all. If i keep the key turned long enough then the windows will go down, or up depending on unlocking or locking.

    Any help is appreciated

    tony
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. Broken Byzan

    Broken Byzan Photographic Moderator
    Staff Member Moderator VCDS Map User Audi A4 quattro

    Joined:
    Apr 26, 2004
    Messages:
    13,020
    Likes Received:
    395
    I would imagine the CL pump is faulty. Probably the impellar has broken up if you listen closely in the rear drives side of the boot you will probably hear it.
     
  4. tonybolony

    tonybolony Member

    Joined:
    Mar 18, 2010
    Messages:
    130
    Likes Received:
    1
    ok will give it a listen tomorrow, is there a place you can recomend where i get a replacement, without having to mess with codes etc, or are there other models that are compatible?

    Tony
     
  5. Broken Byzan

    Broken Byzan Photographic Moderator
    Staff Member Moderator VCDS Map User Audi A4 quattro

    Joined:
    Apr 26, 2004
    Messages:
    13,020
    Likes Received:
    395
    PM olds_Kool on here, he does repair kits for them if thats what it is.
     
  6. tonybolony

    tonybolony Member

    Joined:
    Mar 18, 2010
    Messages:
    130
    Likes Received:
    1
    ok just to update, listened to it today, and it does nothing and makes no noise, took it apart, and its all intact, just out of curiosity i noticed the power connector can be connected either way so i tried this, result was, stereo started to play, but windows no longer went up or down via the key, and central locking still didnt work. I am now very confused
     
  7. tonybolony

    tonybolony Member

    Joined:
    Mar 18, 2010
    Messages:
    130
    Likes Received:
    1
    any ideas guys?
     
  8. olds_kool

    olds_kool Active Member
    VCDS Map User

    Joined:
    Jul 21, 2007
    Messages:
    1,076
    Likes Received:
    8
    if impellers intact id say you have some electrical gremlins
    where are you?

    ideally you could do with trying a different pump should be an 8L0 'G' fitted to a 98
    if you cant borrow one they usually go for £40-50 on ebay

    easy enough to sync fob if you have 2 keys
     
  9. adamss24

    adamss24 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 3, 2007
    Messages:
    3,759
    Likes Received:
    233
    I would disconect the stereo if its aftermarket as some wiring looms are shorting the k line and thats why the strange beghaviours...
     
  10. tonybolony

    tonybolony Member

    Joined:
    Mar 18, 2010
    Messages:
    130
    Likes Received:
    1
    no its not an aftermarket stereo its a Bose Concert system. Looks like i will have to try another pump i guess
     
  11. tonybolony

    tonybolony Member

    Joined:
    Mar 18, 2010
    Messages:
    130
    Likes Received:
    1
    ideally if there is anybody living in the leeds area that would bring theres over for me to try i would appreciate it.
     

Share This Page